Branitelji prijete blokadama prometnica zbog uhićenja Hrvata u Orašju

Vijeće branitelja u FBiH, koje okuplja 70 boračkih i braniteljskih udruga, osudilo je uhićenje deset pripadnika HVO-a u Orašju, koje Tužiteljstvo BiH tereti za ratne zločine nad osobama srpske nacionalnosti 1992. godine, te je zatražilo njihovo hitno puštanje na slobodu.

Vijeće branitelja u FBiH smatra kako je nedopustivo uhićenje osoba koje su najzaslužnije za obranu Posavine od velikosrpske agresije te dodaje kako su uhidbeni nalozi i kaznene prijave protiv onih koji su branili BiH “proizvoljni, nezakoniti i nelegitimni”.

Nedopustivo je i “mlako postupanje” svih državnih tijela u BiH i RH, koji uhićenima ne nude nikakvu pomoć osim verbalne podrške, navodi se dalje u priopćenju.

Vijeće branitelja u FBiH zatražilo je hitno puštanje uhićenih pripadnika HVO-a na slobodu, kao i proglašavanje nevažećih svih budućih uhidbenih i drugih kaznenih naloga prema bilo kojem pripadniku Armije BiH ili HVO-a.

“Ako se ne udovolji ovim zahtjevima Vijeće branitelja odmah ili najkasnije u roku od tri dana, poduzet će mjere koje će biti usmjerene prema RS-u, jedna od kojih će biti blokada svih magistralnih i regionalnih prometnica koje vode iz FBiH prema RS-u, te blokada državnih institucija BiH koje udovoljavaju zahtjevima RS-a”, navodi se u priopćenju za javnost Vijeća branitelja u FBiH.

2 komentara

  1. Puna potpora opet ništa bez branitelja ta neće nas zaštititi političari oni nisu tu zbog naroda koji ih je izabra već zbog svoji uski interesa branitelji samo naprid ništ bez vas i dok vineuzmete stvar u svoje ruke

    Like(0)Dislike(0)
  2. Blokirat naravno.

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.