Branitelji prijete: Vrijeme je da Čović ostvari obećanja o trećem entitetu

”Dragan Čović mora ispuniti obećanje dano hrvatskom narodu u BiH i svijetu na proteklim općim izborima, a odnosi se na uspostavu trećeg entiteta i rtv-kanala na hrvatskom jeziku. Ako to ne ostvari do općinskih izbora, branitelji će znati što treba napraviti da zaštite svoj narod”, priopćili su iz Udruge “Zaboravljeni branitelji” Tomislavgrad reagiravši povodom dogovora između predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

Udruga, na čelu s Vladimirom Galićem, navodi kako je glavni razlog iseljavanja upravo to što su Hrvati marginalizirani i “ne mogu biti treći iza druga dva konstitutivna naroda, a trebali bi biti i bili su prvi kada se branila BiH”.

Istaknuli su kako u svemu podržavaju predsjednika HDZ-a BiH Dragana Čovića te da traže od njega oštar odgovor.

Reagirao je i Hrvatski studentski politološki forum (HSPF), koji je pozvao predstavnike hrvatskog naroda na svim razinama vlasti u BiH da ne popuste pod pritiscima međunarodne zajednice, te da ustraju na ustavnosti i provođenju već ranije dogovorenog mehanizma koordinacije.

Iz Hrvatskog studentskog politološkog forum pitaju se zašto visoka predstavnica za vanjsku politiku i sigurnost EU Federica Mogherini i povjerenik za europsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn u svojoj zajedničkoj izjavi pozdravljaju spomenuti dogovor, u čijem donošenju nisu sudjelovali predstavnici jednog od tri konstitutivna naroda, a na snazi je i odluka o mehanizmu koordinacije, koju je prije šest mjeseci usvojilo Vijeće ministara BiH.

”Podržava li EU time izvaninstitucionalne dogovore na štetu institucija države BiH?”, pitaju se te upozoravaju kako su takve zajedničke izjave predstavnika Europske unije hrvatskom narodu u BiH zabrinjavajuće i nelogične, a najmanje u duhu načela zajedništva na kojem počiva Europska unija.

Reagirao je ranije i HDZ BiH objavivši kako su se ”navodno ‘predstavnici’ bošnjačkog i srpskog entiteta u Bosni i Hercegovini dogovorili, da od danas u Bosni i Hercegovini ne bude ništa isto”.

”To što Hrvati u Bosni i Hercegovini, za razliku od sudionika ovog igrokaza, nemaju samo svoj entitet u BiH, ne znači da se bez njihovih legalnih i legitimnih predstavnika, mogu i smiju praviti bilo kakvi dogovori u BiH i vezani za BiH. Pokušaji da se bez Hrvata prave dogovori na njihovu štetu nisu dobronamjerni spram bilo koga u BiH, a pogotovu spram Hrvata i kao takvi nemaju nikakvu priliku da rezultiraju bilo kakvim pozitivnim učincima”, priopćio je HDZ BiH.

Dragan Čović je pak rekao kako ”takav dokument dogovarati dvije stranke, a posebno ga ne mogu dogovarati na nacionalnoj osnovi zastupajući bošnjačke i srpske interese bez treće strane”.

bljesak.info

8 komentara

 1. Ako dobijemo treći entitet tek onda ćete vidjet kako se naši političari ponašaju do sada su bili ko kauboji a u entitetu će bit i kauboji i indijanci i biće još gori.

  Like(1)Dislike(6)
 2. prvi komentar pa naopako Ljudi ja nemogu vjerovat da ta zloba zna napisat drinovci I moja poruka je MARS STOKO

  Like(1)Dislike(0)
 3. Ko je prodao Herceg Bosnu ZNA SE .Sve što nam se dešava podpisao je HDZ

  Like(5)Dislike(0)
 4. zaboravljeni branitelj

  e moj galiću vlado za judine škude proda svoje ljude
  eto vam duvnjaci ko vas predstavlja čuli bori se za čovićev treći entitet koji će nestati iza izbora ko da ga nije ni spominja a nigdje vašeg braniteljskog dodatka i registra branitelja
  prodana dušo

  Like(0)Dislike(0)
 5. Za Joseph
  Ti još ništa neznaš.Još si ti mlad i zelen i zeleno paseš.Doćeš do sebe polako.

  Like(0)Dislike(0)
 6. Da smo složni i čestiti davno bi imali državu. A bit će
  rođenje, rodit će se slobodna Hrvatska kad padne Berlinski zid i kad se budu
  rušila komunistička krvava carstva kao kule od karata. Nema ni jedne drzave
  da je nastala bez krvavih gaća. Vjerojatno ćemo se i mi morati pobiti za
  slobodu sa Srbima, a možda i sa Turcima. Teret rata morat ćemo podnijeti svi
  podjednako …

  … No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidjet
  ćete kako tek naši kradu. Svak nas je stoljećima krao i potkradao, a najteže
  će i najgore biti kad nas naši budu krali te prodavali svjetskim
  j**ivjetrima i makro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice
  grabljivice. Tada će biti najveće i nerješivo pitanje – kako nas tada
  spasiti od nas samih?!”

  Bruno Bušić

  Davno rečeno, a sad ostvareno…

  Like(1)Dislike(1)
 7. E ovo je istina,danas neprijatelj hrvatske i hercegovine tivi bolje nego branitelj jer mu udbasi vode papire ili njihovi potomci!

  Like(0)Dislike(0)
 8. E ovo je istina,danas neprijatelj hrvatske i hercegovine zivi bolje nego branitelj jer mu udbasi vode papire ili njihovi potomci!

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.