BRANITELJSKA REVIZIJA: Počinje “češljanje” svih predmeta u kojima postoji sumnja u nezakonitosti

Nakon što se na stolu predsjednika Federacije nađu imena osam novih članova revizorskog tima za koordinaciju, i ovaj to potvrdi, krenut će se u sveobuhvatno “češljanje” svih predmeta u kojima postoji sumnja u nelegalnosti i nezakonitosti.

Naime, upravo su se na timu za koordinaciju već dugo lomila koplja jer ga je bivši predsjednik FBiH razriješio, ali prijašnji resorni federalni ministar to nije proveo u djelo, što je izazivalo ogorčenje kod udruga proizišlih iz HVO-a.

– Na ovaj način poštivana je zakonska procedura, županijska ministarstva su u dogovoru sa svim braniteljskim udrugama usuglasila imena i poslala ih federalnom ministru. Kada se tim oformi, on će, između ostaloga, raditi na onim predmetima u kojima se sumnja kako je revizija provedena nelegalno i nezakonito, kazao nam je Mladen Begić, ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata ZHŽ-a.

Nastavak revizije

Upravo to i jest dugogodišnji zahtjev hrvatskih političara i udruga, koje nikada nisu bile protiv revizije nego su se samo zalagale za poštivanje Ustava, zakona i presuda sudova.

Kako je novi ministar za pitanja branitelja i stradalnika Domovinskog rata FBiH Salko Bukvarević pokazao dobru volju za suradnju i partnerski odnos s županijama i udrugama, stvorili su se preduvjeti da se na neki način otkoči cijeli proces na zadovoljstvo svih uključenih. Kako nam govori Begić, revizija će se nastaviti na području cijele FBiH te na prostoru ZHŽ-a, ali poštujući sve propise, zakone i Ustav.

– Revizija se treba nastaviti, ali ne na selektivan način i ne poštujući ono što je propisano. U razgovorima s novim ministrom Bukvarevićem upravo smo iznosili te stavove, a i on se složio kako se revizija mora nastaviti, ali se sve mora vratiti u okvire Ustava i zakona, poručio je Dragan Radić, predsjednik HVIDR-e HVO-a HB-a.

Suradnja

Potvrdio je kako su i oni dali svoje prijedloge za tim za koordinaciju te kako je razrješenje starog i imenovanje novog vrlo značajno pitanja za braniteljsku populaciju. I on tvrdio kako su prvi Bukvarevićevi potezi ohrabrujući, počevši od vraćanja na posao Franjčeševića i Majstorovića, do uklanjanja blokada za isplatu osobnih invalidnina svim stradalnicima u ZHŽ-u.

– Želimo otvorenu i iskrenu suradnju, da i pripadnici HVO-a resorno federalno ministarstvo doživljavaju kao svoje, istaknuo je Radić. U svakom slučaju, priča oko braniteljske revizije je ušla u jednu bolju fazu te se nadamo kako će se pozitivni trendovi nastaviti kako bi se na pravi način tretiralo sve istinske i prave branitelje, a ne da budu moneta za potkusurivanje.

DL

1 komentar

  1. nastaviti ??? !!!

    Zar niste rekli od početka

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.