Brza cesta Mostar – Široki – Posušje – Tomislavgad – Livno povezivat će tri županije

Na listi 112 kapitalnih investicijskih projekata za FBiH u sektorima poljoprivrede, energetike, industrije, prometa, turizma i zaštite životne sredine našao se i projekt modernizacije i ubrzanja magistralne ceste Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Livno za čiju je realizaciju potrebno osigurati 89,000.000 KM, a za čiju su izgradnju potrebne tri godine.

Ovaj je projekt od iznimne važnosti za bh. Hrvate zbog toga što povezuje tri većinske hrvatske županije HNŽ, ZHŽ i HBŽ. “Cilj ovoga projekta je povezivanje Mostara s Livnom, a potom bi se taj pravac spojio s Republikom Srpskom, preko Bosanskog Grahova s autocestom Gradiška – Banja Luka, a dalje bi se pravac povezao s Republikom Hrvatskom”, kazao je za “Večernjak” Denis Lasić, federalni ministar prometa i veza.

veecrnji.ba

7 komentara

 1. Kad ce se malo ulozit u cestu Grude – Siroki koja je dio vaznog koridora Split -Mostar? Rupa na rupi, auto se trese ko zidov u ausvicu

  Like(5)Dislike(1)
 2. Ovakve naslove pišu pred svake izbore, nažalost. A cesta sve gora i gora, samo kupuju vrijeme ovakvim pričama.
  Zabavljaju narod a ništa od svega, neka pokažu jednu stranicu projekta… sve ostaje na novinskom tekstu, bajkama…

  Like(3)Dislike(0)
 3. Molio bih administratora da ovakve vijesti ubuduce ignorira i ne objavljuje ili ih stavi u rubriku znanstvena fantastika. Hvala.

  Like(6)Dislike(0)
 4. Kad na kur.u rodi nokat

  Like(1)Dislike(0)
 5. Mora da ce brzo izbori!

  Like(1)Dislike(0)
 6. Nemoj te pravit nista bolje vam je.i ovako na regist auta nabijate cijenu.za odrzavanje cesta otpadni voda itd.a asvalt katastrofa ode krajnica lafeta bage po guman saktovi unize felga koda sam snjom mine pokriva. Samo Struzete Mazete i Lazete

  Like(2)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.