Buket cvjećarnice Kalić u rukama predsjednice RH (FOTO)

Ralph Waldo Emerson bio je središnja figura američkog intelektualnog života u 19. stoljeću. Taj poznati filozof, esejist i pjesnik napisao je nekoliko knjiga, objavio nekoliko zbirki eseja, a u njima, između ostalih, ističe se jedan citat o cvijeću. Prema njemu, cvijeće je dokaz da jedna zraka ljepote vrijedi više nego sva dostignuća svijeta. Mnogi su proteklog vikenda uživali u ljepoti različitih vrsta cvijeća. Oni sretniji u cvijeću uživaju svaki dan. Grudska cvjećarnica Kalić jedna je od najuspješnijih i najsveobuhvatnijih cvjećarnica u Hercegovini, a u sklopu nje djeluje i pogrebno poduzeće. Već drugu godinu zaredom vrijedne dame iz te cvjećarnice rade na manifestaciji Večernjakov pečat dajući joj posebnost i uljepšavajući scenografiju jedne od najboljih regionalnih manifestacija. A grudska cvjećarnica u svojoj ponudi ima sve, od ruža preko ljiljana, orhideja, kala, amarilisa, lizijantusa, hortenzija, gerbera, anturiuma i drugih… Upravo zbog toga je protekle dvije godine prijatelj Večernjakova pečata, uz scenografiju i bukete koje su dobivale gošće i nagrađene na Večernjakovu pečatu, jedan buket našao se i u ruci predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Prva žena na čelu Hrvatske bila je oduševljena bojama i rasporedom cvijeća na buketu kojeg joj je poklonio direktor Večernjakova pečata Jozo Pavković. Slavica Miloš koja je napravila buket i koja vodi cvjećarnicu kazala nam je kako se posebno potrudila za buket predsjednici.

– Pratila sam kakve je bukete predsjednica Hrvatske do sada dobivala i htjela sam da to bude nešto elegantno, a opet dovoljno bogato da bi se predsjednici svidjelo – kaže nam Slavica. A predsjednica Grabar-Kitarović je oduševljeno kazala kako je buket prelijep. Više puta predsjednica je istaknula kako voli cvijeće, stoga je svoje mjesto u njenom domu ili pak u uredu pronašao i buket cvjećarnice Kalić.

U cvjećarnici Kalić prate se trendovi, majka Slavica i sin Goran u poslu vode glavnu riječ, a pomažu im i drugi članovi obitelji, ali i drugi ljudi koji od nje žele naučiti tajne izrade buketa, vijenaca i slično. Slavica je glavna aranžerka, a kći Sanja također aranžira i iz dana u dan dokazuje kako će jednog dana uspješno naslijediti majku Slavicu s obzirom na prekrasne cvjetne aranžmane koje izrađuje. – Stalo nam je da klijenti budu zadovoljni pa uvijek pokušavamo pratiti trendove, uz naš prepoznatljivi stil. Inspiraciju tražimo na internetu, u TV emisijama, časopisima i drugoj stručnoj literaturi – kažu nam u cvjećarnici Kalić koja se nalazi u središtu Gruda, pored Srednje škole Antuna Branka Šimića. Grudski cvjećari imaju i vlastiti vrt u kojemu sade cvijeće potrebno za aranžmane. Ništa se ne prepušta slučaju. “Cvijeće je posebno po svojim suprotnostima: tako nježno u građi, a tako snažno u mirisu; tako malo u visini, a veliko u ljepoti; tako kratko u životu, a s tako dugotrajnim utjecajem”, citat je Adabelle Radici. Upravo tu posebnost i ljepotu cvijeća prezentiraju i u grudskoj cvjećarnici Kalić koja je i ove godine učinila još ljepšom scenografiju manifestacije Večernjakov pečat.

0c4a63698c0a20710697592c1ba9100c 0d10c2a3bf3d7e7e422b6120ebbb5edb 4ce0388ccb55498bccda8aba0679b837 72a33459dd6243e13fde025d2698e855

VL

10 komentara

 1. znaju one puno lipši napravit ovaki bi i ja znala crvene i bjele ruže svezala i to je to

  Like(1)Dislike(0)
 2. Sto se nisu malo potrudile ako su znale da je za Kolondu, sa ovim se nemaju sta ponosit.

  Like(5)Dislike(2)
 3. Ma kako se nebi imale s čim ponosit!? Pa nevjerojatno!! Dokle seže ljudska zloba?

  Like(7)Dislike(3)
 4. bezveze buketi.nidže veze moja ti

  Like(2)Dislike(4)
 5. Ruze su ruze naljepse cvijece i nije im potrebno ama bas nista za jednostavnu Kolindu jednostavan buket.kič je stvar proslosti .Kalickama svaka cast čestitam .

  Like(10)Dislike(1)
 6. Svaka čast.

  Like(1)Dislike(0)
 7. Dobro Kolindi a Josipoviću

  Like(0)Dislike(0)
 8. Svaka cast Kalicima uvjek su iznad svega i profesionalnost na visokom nivou.
  A ovi koji sve pljuju neka se prime posla i nesto kvalitetno naprave pa cemo i njih pohvaliti

  Like(1)Dislike(0)
 9. Jeftin pokušaj promidžbe Kalića !
  Baš šupljak …

  Like(0)Dislike(2)
 10. Bla bla bla i na kraju bla

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.