Čak tri vozila sletjela u Vrbas, pronađeno jedno tijelo, za ostalima se traga

Policija i ronioci nastavljaju potragu za Milicom Kukić iz Laktaša i Milanom Inđićem iz Bijeljine koji su u dvije različite prometne nesreće vozilima sletljeli u rijeku Vrbas.

Kukićeva je bila suvozač u automobilu Passat koji je juče oko 16 sati sletio s puta kod mosta u Karanovcu kod Banje Luke. Za volanom Passata bio je Danilo Rakić, koji je prilikom slijetanja uspio iskočiti iz automobila, ali je zadobio teške ozljede. Mladić je zadržan na liječenju u u UKC RS u Banjoj Luci, dok su vozilo i djevojka nestali ispod površine vode i za njima se traga.

Druga nesreća dogodila se oko 13 sati u mjestu Surjan u općini Mrkonjić Grad. Prema izjavama svjedoka Milan Inđić bio je za volanom džipa Toyota koji je jučer oko 13 sati u mjestu Surjan u općini Mrkonjić Grad sletio u Vrbas s magistralnog puta Jajce – Banja Luka. S njim u vozilu nalazili su se Željko Ostojić i Ninoslav Sović, obojica iz Bijeljine, koji su nekako uspjeli da se spase iz vozila, dok je Inđić nestao u vodi zajedno s džipom, prenosi Avaz.

U oba slučaja policija i ronioci krenuli su u pretragu rijeke. Međutim, dok su tražili Inđića i Toyotu, potpuno neočekivano u vodi su pronašli automobil Škoda i u njemu tijelo nepoznate žene. Vjeruje se da je i ona s puta sletjela u rijeku, ali vrijeme i detalji nesreće za sada nisu poznati. Škoda i tijelo su izvučeni iz rijeke, a još se utvrđuje da li je žena bila sama u automobilu.

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.