Čapljinci u strahu: Gore automobili, podmeću se bombe…

Čapljinu je u proteklih nekoliko mjeseci zapljusnuo val nasilja koji je utjerao strah u kosti stanovnicima ovog gradića na jugu Hercegovine.

U više navrata stanovnici Čapljine svjedočili su eksplozijama bombi, paljevini automobila, ostavljanju bombe u paketu ispred kuće, pa čak i metka na kućnom pragu.

Posljednji slučaj dogodio se u noći sa nedjelje na ponedjeljak, kada je ispred stambeno-poslovnog objekta u Klepcima bačena eksplozivna naprava koja je prouzrokovala veliku materijalnu štetu. Inače, radi se o objektu u vlasništvu vijećnika Čapljinske neovisne stranke – Čapljina u srcu Pere Previšića, koji je poručio kako iza svega stoji načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić. Previšić je u ponedjeljak ujutro fizički napao Vidića u njegovom uredu, zbog čega je ovaj prijavio pokušaj ubojstva Policijskoj upravi Čapljina.

Krajem studenog prošle godine u naselju Gabela Polje miniran je BMW X6 poduzetnika Damira Petkovića. Vlasnik je dva sata ranije parkirao vozilo u dvorište stambenog obiteljskog kompleksa i ništa sumnjivo nije uočio, a onda se čula silovita eksplozija koja je raznijela prednji dio BMW-a, a detonacija je oštetila i Golf 7.

Međutim, Petkovićevim mukama tu nije bio kraj. Samo dvadesetak dana kasnije, pred vratima obiteljske kuće Petković nepoznata osoba ostavila je kutiju u kojoj su se nalazile ručna bomba i poruka! Prethodno je izvršena provalna krađa u objekt ove obitelji, kada je otuđena veća količina zlatnine.

Petković je inače suvlasnik benzinske crpke koja je poznata kao najjeftinija u Hrvatskoj, na samoj granici u Doljanima, između Čapljine i Metkovića, a ujedno je i predsjednik Nogometnog kluba ”GOŠK” iz Gabele.

Dva tjedna prije eksplozije na automobilu Damira Petkovića, u naselju Višići došlo je do požara na terencu marke Volvo u vlasništvu Šimuna Doke, profesora u srednjoj školi Čapljina. I u ovom slučaju došlo je velike materijalne štete na vozilu, a počinitelji nikada nisu otkriveni.

U listopadu 2015. godine u istom naselju izgorjelo je osobno vozilo pred kućom novinara Emila Karamatića. U 1:30 sati Filip C. je PU Čapljina prijavio eksploziju koja se dogodila ispred kuće Emila Karamatića u Višićima, a potom je izbio požar na automobilu. Prema izvješću MUP-a HNŽ, vatra je zahvatila prednji dio automobila, te su na mjesto događaja upućeni vatrogasci i službenici policije. Požar je ugašen, a pričinjena je veća materijalna šteta na automobilu Peugeot u vlasništvu Karamatića.

Istraga u svim ovim slučajevima i dalje traje, kažu u Policijskoj upravi Čapljina, uz napomenu kako više podataka ne mogu dati kako ne bi ugrozili istrage.

Čapljinci s kojima smo razgovarali zgroženi su nemilim događajima koji se iz mjeseca u mjesec događaju u Čapljini.

”Kako da se čovjek ne boji? Kad čuješ da je nekome pred kućom eksplodiralo auto moraš se prepasti, jer danas-sutra svatko može biti žrtva, ili što je najgore, naći se na krivom mjestu u krivo vrijeme i nastradati”, kaže za Bljesak.info jedna Čapljinka koja poziva policiju da sigurnost u Čapljini podigne na veću razinu i zaštiti stanovnike ove općine.

bljesak.info

10 komentara

 1. Nebi reko da su sirotinjske limuzine!!

  Like(6)Dislike(0)
 2. Tko je ciste savjesti nema se cega bojati

  Like(4)Dislike(0)
 3. Toj nama naša borba dala

  To je nama naša borba dala da imamo Dragana za maršala

  Ppzovite maršala Dragana neka to sredi.

  Like(0)Dislike(2)
 4. Nije lako podjelit plijen

  Like(3)Dislike(0)
 5. Koliko vidim po ovim imenima,sve neka jadna sirotinja,bmw x6..itd..Posteni nekakvi.

  Like(0)Dislike(2)
 6. Ta će bola Čapljinci!

  Like(0)Dislike(0)
 7. Auti tajkuna

  Like(0)Dislike(2)
 8. Neka gore auti tajkuna,i lopova i unas bi tribalo palit one opcinske pasate imamo dvi hitne ,i cetri nova pasata sto voze guzonje nije li to zalosno,cekas hitnu sat vremena.

  Like(4)Dislike(2)
 9. Kad bi bila dva pasata oni bi morali čekat i janjetina bi se ohladila. Zar to ne bi bio grijeh prema janjetini.
  A vidiš da je i Papa rekao da je zemlja već prenapučena, pa što hitna bude više kasnila bitće nas manje na ovom planetu.
  Logično, zar ne.
  Ovog šta se dešava u čapljini, ne prizivam takvo zlo, ali strah me je da će tog biti sve više i u svim mjestima u BiH.
  Policija ne radi svoj posao, sud još manje, vlade na svim nivoima samo gledaju svoj interes i kako što više ukrasti. Ljudi pokušavaju uzimati zakon u svoje ruke. Iako ovaj način nije u redu i vodi velikom zlu, ali anarhija i bezakonje neizbježno donosi ovakve stvari svugdje u svijetu. Ni mi nismo izuzetak.

  Like(1)Dislike(0)
 10. Bitno je radare postavit

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.