Čavara razriješio ministre: SDA i HDZ dijele ministarstva pola-pola?

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara potpisao je Odluku o prihvaćanju ostavke četiri ministara Demokratske fronte u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine. Odluka stupa na snagu odmah.

Dobro obaviješteni izvori navode kako će nakon Čavarinog poteza, njegov stranački šef Dragan Čović zatražiti pola ministarskih mjesta u Vladi Federacije BiH, te smatraju da Izetbegović neće imati zamjerki na takvo traženje, objavila je državna televizija – BHRT.

Međutim, manjinska vlada teško će osigurati većinu u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine, pa je potpuno upitno kako će bilo što što Vlada odluči moći biti provedeno u djelo.

Izgleda, navodi BHRT, da jedino nisu upitne one odluke koje se tiču provedbe “eurospke agende”, jer su iz DF-a ranije poručili da će bilo koja vlada uvijek imati podršku kada je ona na dnevnom redu.

Podsjećamo, Demokratsku frontu je u Vladi Federacije predstavljao zamjenik premijera i ministar trgovine Aleksandar Remetić, ministar energije, rudarstva i industrije Reuf Bajrović, ministar rada i socijalne politike Milan Mandilović i ministrica okoliša i turizma Snježana Soldat.

(Bljesak.info)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.