Čavara s poljoprivrednicima: Zaštititi domaću poljoprivrednu proizvodnju

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara razgovarao je s predstavnicima Seljačkog saveza Federacije BiH, koje je predvodio predsjednik Dragan Pavlović, priopćeno je u srijedu iz Ureda predsjednika Federacije.

Na sastanku je istaknuta potreba jačanja dijaloga između federalnih i državnih institucija i poljoprivrednih proizvođača, kako bi se poboljšali uvjeti za poljoprivrednu proizvodnju te zaštitila domaća poljoprivredna proizvodnja.

Predstavnici Saveza informirali su predsjednika Federacije BiH o održanom sastanku s federalnim ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudinom Dedićem, na kojem je postignut dogovor o sudjelovanju predstavnika Saveza u izradi zakonskih rješenja i pravilnika koji se odnose na poljoprivrednu proizvodnju.

Teško je prihvatiti da je Bosna i Hercegovina četvrta zemlja po uvozu hrane iz EU, a imamo potencijala za veću poljoprivrednu proizvodnju boljom poljoprivrednom politikom, rečeno je na sastanku, a predstavnici Saveza istaknuli su potrebu omogućavanja plasmana poljoprivrednih proizvoda iz BiH na tržištima susjednih zemalja i zemalja EU.

Predsjednik Federacije BiH naglasio je kako će se zalagati za kvalitetno rješavanje problema s kojima se susreću poljoprivredni proizvođači.

3 komentara

 1. Zaštititi – kako?
  Dajte jednom riješenje , a ne uvjek floskule kao TREBALO BI.
  Kako gospodo, dajte neko konkretno riješenje, pa taman i loše.

  Like(0)Dislike(0)
 2. Jedino rijesenje je da drzava otkupi poljoprivredne proizvode pa neka unda traze rjesenja neka ih izvoze

  Like(0)Dislike(0)
 3. Ma stace pobro otkupit to bi bilo dobro ali netko dobiva poticaje i neka srestva gdje nemaju nista ni stoje ni obradive zemlje a mi sto imamo to sve mozemo pasti zelenu travu

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.