Četiri Širokobriježanina te po jedan Mostarac i Posušak u hrvatskoj reprezentaciji

Novoizabrani izbornik Ivica Skelin objavio je popis igrača koji će igrati kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019.godine koje se održava u Kini. Prvu utakmicu kvalifikacija Hrvatska će odigrati 23. studenog protiv domaćina Nizozemske, dok 26. studenog u Draženov dom u Zagrebu stiže Italija.

Među 24 igrača našla su se četiri Širokobriježanina Boris Barać (Nymburk), Josip Bilinovac (Cibona), Darko Planinić (Dinamo Sasari) i Domagoj Bošnjak (Cibona), Mostarac Mateo Drežnjak (HKK Široki) i Posušak Ivan Ramljak (Cedevita). Sljedeći ciklus igrat će se 23. veljače 2018. godine kada je Hrvatgska domaćin Rumunjskoj, a 26. veljače će ugostiti Nizozemsku. Posljednja faza kvalifikacija odigrat će se 28. lipnja i 1. srpnja kada hrvatski košarkaši putuju u Italiju i Rumunjsku.

Na popisu se mahom nalaze mladi igrači od kojih su neki po prvi puta dobili priliku nastupati za A – reprezentaciju Hrvatske. Nadamo se da će to znati iskoristiti na najbolji mogući način, piše Crosarka.

Podsjetimo, na Svjetskom prvenstvu nalazit će se 32 momčadi, a po tri najbolje momčadi iz osam skupina idu u daljnje natjecanje.

Ostale momčadi koje ne izbore svoje mjesto u drugom krugu tu završavaju natjecanje te će morati igrati pretkvalifikacije za Eurobasket 2021. godine.

RASPORED UTAKMICA: 23.11.2017. Nizozemska – Hrvatska 26.11.2017. Hrvatska – Italija 23.2.2018. Hrvatska – Rumunjska 26.2.2018. Hrvatska – Nizozemska 28.6.2018. Italija – Hrvatska 1.7.2018. Rumunjska – Hrvatska

Na popisu su sljedeći igrači: Roko Badžim, Boris Barać, Miro Bilan, Josip Bilinovac, Domagoj Bošnjak, Luka Božić, Mateo Drežnjak, Mate Kalajžić, Toni Katić, Filip Krušlin, Dominik Mavra, Jakov Mustapić, Darko Planinić, Krešimir Radovčić, Ivan Ramljak, Damjan Rudež, Željko Šakić, Luka Šamanić, Krunoslav Simon, Nik Slavica, Josip Sobin, Rok Stipčević, Karlo Žganec i Tomislav Zubčić.

Bljesak.info 

1 komentar

  1. Idemo Siroki ale ale

    Like(3)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.