Četvorica novih svećenika u Hercegovini (FOTO) 

U mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve biskup Ratko Perić jučer je četvoricu đakona zaredio za svećenike – vlč. Marina Krešića, fra Alena Pajića, fra Augustina Čordaša, i fra Zvonimira Pavičića.

“Žetva je velika, ali radnika malo. Molite dakle Gospodara žetve da pošalje radnike u žetvu svoju. Uključimo u svoje molitve sve ovogodišnje ređenike. Neka im Gospodin uvijek bude putokaz u njihovom svećeničkom životu i radu“, pozvao je biskup vjernike.

Krešić i Čordaš iz Mostara

Marin Krešić rođen je 6. prosinca 1992. od oca Ante i majke Milenke rođ. Golemac  u obitelji od šestero braće i sestara. Kršten je 30. prosinca 1992., u župnoj crkvi Sv. Petra i Pavla u Mostaru. Krizman je 21. svibnja 2007. u katedrali Marije Majke Crkve. Gimnaziju je pohađao u Katoličkom školskom centru „Petar Barbarić“ u Travniku od 2007. do 2011., gdje je i maturirao. Filozofsko-teološki studij polazio je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu od 2011. do 2016., gdje je diplomirao 10. studenoga 2016. Za đakona zaređen u mostarskoj crkvi Dobroga Pastira 4. prosinca 2016. 


Fra Augustin Čordaš sin je Davora Čordaša, ministra raseljenih u Vladi RS-a, a također je zaređen za svećenika jučer. Kršten je 1990. u Sarajevu, krizman u Mostaru, doživotne zavjete položio u Međugorju, a diplomirao u Zagrebu.  Za đakona ga je prošloga Božića zaredio biskup Perić.  Fra Alen Pajić rođen je 19. veljače 1988. godine u Tesliću od oca Ive i majke Ane r. Guskić. Kršten je 20. ožujka 1988. u Gornjoj Komušini, a krizman 1. svibnja 2003. u Domanovićima.

Osnovno školsko obrazovanje pohađao je na Počitelj Brdu i u Čapljini, a srednjoškolsko u Čapljini i Čitluku. U postulaturi na Humcu boravio je od 8. rujna 2008. do 10. srpnja 2009. Svečano redovničko odijelo obukao je 12. srpnja 2009., i ušao u novicijat na Humcu. Prve privremene zavjete položio je na Humcu 15. srpnja 2010., a svečane (doživotne) 14. rujna 2014. u Međugorju. Filozofsko – teološki studij pohađao je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu od 2010. do 2015., kada ga je o Božiću za đakona zaredio mostarski biskup.

Pavičić za đakona zaređen u Zagrebu

Fra Zvonimir Pavičić za đakona je zaređen u veljači u Zagrebu. Rođen je 25. listopada 1989. godine u Mostaru kao šesto i posljednje dijete u obitelji Ante i Zdravke Pavičić. Osnovnu i srednju školu završio je u Širokom Brijegu. Nakon završene srednje škole 2008. godine upisuje studij Elektrotehnike i informacijske tehnologije na splitskom sveučilištu.

Na prvoj godini studija razmišlja o svećeničkom životu, te se po završetku prve godine studija prijavljuje u postulaturu Hercegovačke franjevačke provincije koju započinje 9. rujna 2009. godine na Humcu. Franjevački habit oblači sljedeće godine 15. srpnja te provodi godinu dana u novicijatu na Humcu. Nakon novicijata polaže prve privremene redovničke zavjete 10. srpnja 2011. godine te započinje studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu iste godine.

Dnevni list

3 komentara

  1. Oni se nemoraju brigat za cmilje,samo berba gotovine,i dobri objedi

    Like(0)Dislike(5)
  2. Za kiki: Idi i ti u svećenike i poreži sve cmilje i uživaj… ako misliš da je tako. Tko god želi, svakom su vrata crkve otvrena

    Like(4)Dislike(0)
  3. Ostavi smilje i podji u Bozji vinograd , pa se najedi i napij…

    Like(2)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.