Obilježena 25. obljetnica pogibije četvorice Gruđana i viteza Dragana Luburića u Ševaš Njivama (FOTO)  

Jučer je u sklopu obilježavanja 25. obljetnice vojno-osloboditeljske akcije HVO-a “Lipanjske zore”, u groblju u Ševač Njivama, općina Čapljina, služena misa zadušnica za sve Hrvatske bojovnike koji su poginuli akciji u akciji oslobađanja lijeve obalu Neretve od snaga srpsko-crnogorske vojske.

Na samom početku akcije, na jučerašnji dan, 7. lipnja 1992. godine, u borbama svoj život gubi naš Hrvatski vitez Dragan Luburić.

Nažalost, bolje sreće nisu bila ni četvorica bojovnika iz Gruda Vinko Bošnjak, Mate Ćorluka, Mate Glavaš i Vladislav Pandžić, koji su također nastradali na ovom mjestu.

Na jučerašnjoj tužnoj obljetnici na mjestu stradanja uz obitelj pokojnog Dragana Luburića, okupili su se i njegovi suborci, pripadnici dirvezantskog odreda NVO Čitluk.

Među brojnima u Ševaš Njivama bili su čitlučki načelnik Marin Radišić, predsjednik OV Čitluk Predrag Smoljan, te  Lidija Šarac, Vinko Luburić i Zoran Sivrić predstavnici udruga iz Domovinskog rata, koji su položili vijenac na mjesto stradanja pokojnog Dragana, potom na mjesta pogibije četvorice njegovih suboraca,  kao i na spomen obilježje u Počitelju, gdje je održan središnji skup zahvale.

Brotnjo.info

12 komentara

 1. A di je Ljubo Grizelj?

  Like(2)Dislike(6)
 2. Za Ja
  Sadi kupus

  Like(2)Dislike(3)
 3. Momci laka vem Hrvatska gruda pocivaj te u miru

  Like(5)Dislike(2)
 4. Neka ih Bog primi u kraljestvo nebesko i sve poginule borce.. Bog im dao spokoj

  Like(3)Dislike(2)
 5. ovi su naporni sa ljubom grizeljom.obljetnica pogibije nasih sugradjana . oni o politici .

  Like(6)Dislike(1)
 6. Pokoj vječni daru im Gospodine

  Like(2)Dislike(2)
 7. Jeli bio itko od Grudana???

  Like(1)Dislike(1)
 8. Jesu bili su zaboravljeni!

  Like(2)Dislike(0)
 9. Ha ha pa ko je bio na misi na Ševaš Njivama vidio je i Ljubu Grizelja i Draženka Vranješa, i ratne zapovjednike, ali nije ovo bio dan za slikanje nego za molitvu i sjećanje. A ovi plaćenici što anonimno pljuckaju i izmišljaju nek guštaju u tome. Štaš im.

  Like(2)Dislike(2)
 10. Ćane.Mate.Tica pa niste valjda samo vas trojica bili doli.disu ostali iz ekipe jeste li ih ikada pozvali na obilježavanje godišnice

  Like(2)Dislike(0)
 11. zvat će na reviziju

  Like(0)Dislike(1)
 12. pokoj vjecn braniteljima ali kako nije stid pojedine dolaziti lazni invalida i dezertera

  Like(1)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.