Čilić, Dodig i Brkić pokreću tenisku školu u Hercegovini

Iako je ljeto na svom izmaku, Hercegovinu u idućem razdoblju očekuje teniska ekspanzija. Marin Čilić, Ivan Dodig i u novije vrijeme Tomislav Brkić itekako su poznati cijelome svijetu. Rezultati pokazuju da su uspjeli zahvaljujući napornom radu, entuzijazmu, vjeri i ljubavi prema sportu. Kakvi se tek očekuju uspjesi novih generacija koje će imati profesionalce iza sebe!? A imat će ih zahvaljujući Željku Dodigu, Vinku Čiliću i Josipu Brkiću. Trojac koji spominjemo osmislio je, a ovih dana i realizira, ideju o sportskoj organizaciji, školi tenisa pod nazivom “Sport Land” u suradnji s klubovima Međugorje, Ljubuški, Grude, Široki Brijeg, Privalj, Posušje, Čapljina i Ploče. Navedena trojka, uz slavnu braću, ima i vlastite uspjehe. Vinko i Željko menadžeri su braći Marinu i Ivanu. Željko je i predsjednik TK Međugorje te glavni trener i izbornik U-14 BiH. Vinko Čilić je direktor i trener u TK Međugorje. Josip Brkić je državni prvak BiH u mlađim dobima i izbornik U-16 BiH. S Dodigom, Čilićem i Brkićem sjedili smo u prostorijama TK Grude kod Rafaela Mikulića gdje se i rađala ideja o školi.

– Okupili smo širok i sjajan tim educiranih ljudi, od menadžmenta do fizioterapeuta, psihologa, fitnes-trenera i stručnih trenera. U Međugorju u školi tenisa imamo oko 100 članova i taj broj sada samo može rasti, govori nam Željko Dodig. Josip Brkić iznosi nam ciljeve koji uključuju organizaciju međunarodnih kampova i turnira. Trojka će otvoriti i sportsku trgovinu pri Sport Landu. – Pripremamo i razne seminare koji će uključivati učenje jezika, analizu teniskih mečeva, edukaciju sudaca i trenera, te poznate međunarodne škole ITF. Raditi ćemo prema međunarodnim standardima, a i sami imamo međunarodne licencije. Moramo približiti tenis, sport i zdrav život svima, govori nam Brkić. Raditi će se i na promociji ženskog tenisa.

– Moramo težiti uspjehu, a uspjeh je i zdrav život, druženje, stvaranje prijateljstava, odgoj mladih… Sport sam po sebi izgrađuje ljude, govori Dodig. Ovi vrijedni mladići naglašavaju da će vlastiti rad, uspjeh braće i suradnju s brojnim važnim ljudima iz bh. sporta i međunarodnog tenisa uokviriti pod jedno.

Roditelji koji se žele informirati o novoj teniskoj školi moći će to učiniti u teniskim klubovima 4. rujna u 15 sati u TK Privalj, a u 18 sati u TK Široki Brijeg, 5. rujna u 11 sati u TK Grude, a istog dana u Posušju u 16 sati. Informiranje 6. rujna počet će u Čapljini u 14 sati, dok će se u Ljubuškom ono održati u 17 sati.

Zanimanje su već sada pokazali brojni mladi iz BiH, ali i susjedne Hrvatske.

VL

2 komentara

  1. a di su prostori TK Grude? Di ćemo doć?

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.