Cindy Šoštarić iz Italije je najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji

Sinoć je u Tomislavgradu na velikom natjecanju izabrana najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji.

Cindy Šoštarić iz Italije je najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji.
Ivona Pandžić iz Švicarske je 1 pratilja Hrvatica u narodnoj nošnji.
Paula Bojanić iz Argentine je 2 pratilja Hrvatica u narodnoj nošnji.
Miss fotogeničnosti je djevojka Fanni Bubreg iz Mađarske.

Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini „Stećak“ organizirala je u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika  ove godine treću po redu Reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

Projekt je održan pod pokroviteljstvom dr. Dragana Čovića, hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i općine Tomislavgrad. U Reviji i natjecanju sudjelovalo je 25 djevojaka iz 19 zemalja: Argentine, Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Čilea, Italije, Kosova, Mađarske, Makedonije, Njemačke, Perua, Rumunjske, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Srbije (Vojvodine), Švedske i Švicarske.

Cilj ovoga programa je susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja naše zajedničke tradicijske kulture, upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta. Tijekom boravka u Bosni i Hercegovini djevojke su posjetile Sarajevo i Mostar gdje su nazočili prijemu koji je za njih priredio gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Djevojke su posjetile i hrvatski kraljevski grad Knin, gdje su se na kninskoj tvrđavi fotografirale u narodnim nošnjama. Uoči početka programa održavalo se i svojevrsno prednatjecanje, glasovanje za najfotogeničniju djevojku u hrvatskoj narodnoj nošnji. Udruga „Stećak“ je na svojoj Facebook stranici objavila fotografije svih djevojaka koje su se prijavile za natjecanje.

Tko je pobjednica:

CINDY ŠOŠTARIĆ – ITALIJA

Cindy Šoštarić ima 21 godinu i dolazi iz Italije gdje se rodila. Roditelji su iz Zagreba, a  preselili su u Italiju prije njezinog rođenja zbog posla.
O sebi Cindy kaže: „Mama mi je iz Dervente a tata iz Zagreba , a ja sam “Talijanka” i imam američko ime! Tamo sam odrasla, i od malena pričam hrvatski jer (iako smo živjeli cijelo vrijeme u Italiji) roditelji su me naučili jezik. Mama je sa mnom pričala talijanski a tata  hrvatski kako bih ja naučila oba jezika. Naravno nikad nisam učila hrvatski jezik u školi pa mi je malo teška hrvatska gramatika. Ali evo, snalazim se i ne sramim se svojih pogrešaka, družim se ovdje u Zagrebu s ljudima i učim jezik (iako mi se zna dogoditi da neki Hrvati znaju hrvatski manje od mene ). Jezik sam tako sama naučila. Godinu i pol sam ovdje u Zagrebu i zivim s bakom dok su mi roditelji ostali u Italiji. Teško je živjeti daleko od roditelja. Studiram talijanistiku na Filozofskom fakultetu, prva godina faksa, jednog dana bih voljela postati profesorica talijanskog jezika. Bavim se profesionalnim plivanjem , druga sam u Hrvatskoj u tri discipline i treniram svakodnevno i vise puta na dan. Kao većina studenata koji žive sami između fakulteta i treninga ponekad kad imam vremena čak i radim da si zaradim malo novčića za ljeto. Volim kavu (kao prava Talijanka), volim jesti slatko, najdrazi kolaci? Svi.
Od malena ljetujem na Hvaru, i ne bih zamijenila to mjesto s nijednim drugim. Više se tamo osjećam doma nego bilo drugdje. Obožavam Hvar, tamo je potpuno drugi život. Ako me pitate što volim sta volim raditi u slobodno vrijeme? Mislim da ne poznajem tu riječ. Slobodnog vremena ću imati kada ću biti stara bakica pa ću vam tada javiti ..ali uglavnom kad ne radim/ucim/treniram –  spavam ili jedem, ili se družim s dragim osobama…

0af818cc3da7e30e83699795e3aade42 13fcb57eb89d2ca390680a74c954e689 fcc743a07a260f65a811346701ee49d0

VL

 

2 komentara

  1. Ovo je sve prekrasno ali kako moze lopov Dragan pljackat hrvate u hercegovini a mazat oci ovima u dijaspori predstavljajuc se kao ljudsko bice osim potresa i kuge koji su poharali ove krajeve sad i on

    Like(1)Dislike(1)
  2. Ajde, ne seri više!
    J*bo te Dragan!

    Like(1)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.