Čović: Hrvati ne traže ništa osim jednakopravnosti

Predsjednik HDZ-a BIH i član Predsjedništva BiH na obilježavanju obljetnice HDZ Busovača, izjavio je da Hrvatima ne treba, i ne traže ništa osim jednakopravnosti.

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj predsjedništva BiH Dragan Čović čestitao je 26. obljetnicu utemeljenja OO HDZ BiH Busovača predsjenici OV Mirjani Plavčić i članovima stranke.

„Drago mi je što se okupljamo svake godine, ali ne zaboravimo se sjetiti onih koji su dali svoje živote kako bismo mi danas bili ovdje. Ne zaboravimo one koji su ginuli za BiH u kojoj ćemo biti jednakopravni, nemojmo izdati njihove ideale“. Izjavio je dr. Čović u samom uvodu svog obraćanja posjetiteljima.

Čović je komentirao i trenutno stanje BH Hrvata istaknuvši kako Hrvatima ništa ne treba niti Hrvati išta traže osim jednakopravnosti, a za nju će se nastaviti boriti svakodnevnim radom i poboljšanjem strategije u idućem izbornom ciklusu.

Spomenuo je i kako postoji mogućnost da sve hrvatske stranke zajedno izađu na izbore, te da ukoliko organizacija bude ispravna – rezultati su neizbježni.

Na temu aplikacije BiH za EU Čović je komentirao kako je hrvatski narod igrao bitnu ulogu u cijelom procesu i da je uvjeren da bez organiziranosti hrvatskog naroda BiH nebi niti aplicirala za EU. Naglasio je i kako do kraja godine očekuje pozitivne osvrte od strane EU, a da će BiH dogodine zasigurno biti kandidat za EU.

„To nas tjera da radimo i upozorimo da sadašnje stanje u BiH mora biti promijenjeno“.

Na pitanje TV KISS-a o djelovanju Općinskog odbora HDZ-a Busovača Čović izrazio je iznimno zadovoljstvo radom i djelovanjem OO-a koje „zasigurno doprinosi činjenici da je HDZ stožerna hrvatska stranka i predvodnica svih promjena koje su potrebne Bosni i Hercegovini.“

O temi položaja HDZ-a u lašvanskoj dolini, Čović tvrdi kako stranka mora učiniti puno više na tom području nego u prethodna dva izborna ciklusa lokalnih izbora.

„Treba do kraja mobilizirati glasačko tijelo u ovim prostorima. Idućih pola godine iskoristiti za valjan rad i komunikaciju s onima koji su napustili ovo područje u valu odlazaka, osobito mladih ljudi. Važno je da mladi ljudi shvate koliko je važna politička aktivnost, čak i na lokalnoj razini.“

5 komentara

 1. Prva greska je sto hrvati vise ne stoluju u lasvanskoj dolini nego vecina njih zivi sirom evrope zahvaljujuc ovakvima koji mlate slamu vec dvadeset godina druga greska je dasu ovakvi nerad i izdaja najveci hrvatski sibova koji leze na raznim grobljima i zatvorima a treca je radi se o posljednjim ostatcima ostataka hrvatskog naroda u bih a on kao i hitler pred pad njemacke on masta o hrvatskom entitetu u bih pa koja je to budala

  Like(2)Dislike(0)
 2. Prorijedili ste nas Čoviću. Malo nas je ostalo zbog tebe i takvih.
  A gdje nema Hrvata nema ni hrvatskih zemalja. Ako ti možeš
  dobiti ravnompravnost za Hrvatski entitet bez hrvata u njemu – BUJRUM!

  Like(2)Dislike(1)
 3. To samo znas fotelju cuvat.a za ostalo bla

  Like(1)Dislike(0)
 4. Zamolio bi Dragana ćirilicu da nam kaže koliko mu para trebamo skupiti da nas se više okane sa ovom šupljom pričom i prestane maltretirati. Ti i tvoja NEPOTISTICKA, NESPOSOBNA i totalno korumpirana ekipa doveli ste nas u stanje beznađa.

  Like(0)Dislike(0)
 5. Direktno odgovorni ste vi “druže” Čoviću, a kako sada stvari stoje BiH ce za nekih par desetljeća bit očišćena od hrvata i to tamo gdje su hrvati domicilno stanovništvo. Nisu nama krivi ni Bošnjaci ni Srbi zato sto vi i vaši ortaci zadnjih 15-tak godina čistite džepove svojih sunarodnjaka i prisiljavate ih da sele sa vjekovnih ognjišta, kako bi živjeli životom koji je dostojan današnjeg čovjeka.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.