Čović i Plenković: Hrvatska podržava BiH na njezinom europskom putu

Hrvatski član Predsjedništva BiH  Dragan Čović razgovarao je s premijerom Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem u Mostaru.

Čović je izrazio dobrodošlicu premijeru RH Andreju Plenkoviću i zahvalio što je po drugi put Republika Hrvatska zemlja partner mostarskog sajma gospodarstva, koji ove godine slavi 20. godina svog postojanja. Naglasio je da je Hrvatska najveći vanjskotrgovinski partner BiH i kazao da je ovaj Sajam važan poticaj za unaprjeđenje odnosa Hrvatske i BiH, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Premijer Plenković je podvukao regionalni značaj Mostarskog sajma, te iskazao zadovoljstvo činjenicom da je Hrvatska zemlja partner upravo na 20. obljetnicu njegovog održavanja. Istaknuo je i pozitivne gospodarske trendove u odnosima dvije zemlje i ukazao na veliki značaj nastavka suradnje BiH i Hrvatske u obostranom interesu.

Sugovornici su ocijenili da je važno da BiH nastavi svoj europski put.  Čović je zahvalio Republici Hrvatskoj na kontinuiranoj i nedvojbenoj podršci BiH na njezinom europskom putu. U tom smislu predsjednik Čović je izrazio uvjerenje kako će BiH dоbiti stаtus kаndidаtа zа članstvo u EU do kraja ove godine.

Premijer Plenković je izrazio zadovoljstvo zbog napretka BiH te spremnost Republike Hrvatske da nastavi pružati svu potrebnu potporu BiH u procesu eurointegracija. Istaknuo je pozitivna očekivanja od zajedničke sjednice Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine koja će se uskoro održati.

Naglasio je da Hrvatska očekuje hitno donošenje novog izbornog zakona koji će jamčiti ravnopravnost sva tri konstitutivna naroda. Pozvao je vlasti u BiH da nastave predano raditi na reformama i održavanju političke stabilnosti. Na svom europskom putu BiH će i dalje imati snažnu potporu Republike Hrvatske kako bilateralno tako i kroz europske institucije.

1 komentar

  1. Je li vi vidite skime sam ja.
    Šuti jadni narode vidite koliko sam ja velik.

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.