Čović ponovno kandidat za predsjednika HDZ-a BiH

U petak je u Domu HDZ BiH u Mostaru održana 50. sjednica Predsjedništva HDZ BiH, kojom je predsjedao dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH.Na sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH razgovaralo se o pripremama i organizaciji 12.-og izbornog Sabora HDZ-a BiH koji će se održati 25. travnja 2015. godine u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača.

Predsjedništvo je na danas održanoj sjednici raspravljalo o izmjenama i dopunama Statuta HDZ-a BiH, te je na sjednici Predsjedništva usuglašen Statut, Poslovnik, Program i Programska deklaracija.Predsjedništvo HDZ-a BiH jednoglasno je podržalo dr. Dragana Čovića za predsjednika HDZ-a BiH u idućem mandatu.

Predsjedništvo HDZ-a BiH na danas održanoj sjednici Predsjedništva osvrnulo se na incident koji vrijeđa nacionalno, vjersko i ljudsko dostojanstvo hrvatskog naroda te oštro osudilo ponašanje novoimenovanog ministra energetike, rudarstva i industrije u Vladi FBiH Reufa Bajrovića koji je na nedavno održanom sastanku u javnim poduzećima Elektroprivreda HZ HB i Aluminij d.d. Mostar zatražio da se uklone sva obilježja hrvatskog naroda u tim poduzećima.

Vodstvo Elektroprivrede, što je najgore, to je i poslušalo i skinulo hrvatska obilježja, unatoč protivljenju uposlenika koji nisu vezani za trenutnu strukturu uprave.

Uprava EP HZ HB na sramotu svih nas Hrvata, miče Hrvatska obilježja, čini uvredu Hrvatima i Hrvatskom narodu, što HDZ BiH oštro osuđuje, i neće dopustiti da se takav odnos prema hrvatskim nacionalnim i vjerskim obilježjima nastavi.

HDZ BiH traži da Nadzorni odbor i Uprava EP HZ-HB odmah povuče i da ostavku na sve pozicije u ovom Javnom poduzeću, a ako oni to ne učine to će učiniti hrvatski narod brzo.Ovo je bila zadnja sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH u ovom sazivu, a predsjednik Čović zahvalio se svim članovima na dobroj suradnji.

2 komentara

 1. Covicu lopove

  Like(2)Dislike(1)
 2. I vi kažete da je TITO bio doživotni predsjednik.
  A ša su ovi njegovi pioniri, samo što je Titi bio dovoljno pošteniji pa
  jasno i glasno rekao da je jednostranačje i da je on glavni,
  a ovi njegovi pioniri sve ko i on samo što više muljaju s
  nekom takozvanom DEMOKRACIJOM, a demaokracija je
  daleko od nas.

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.