”Čuvari svetišta” otkrili ‘tvornicu’ lažnog meda u Bijakovićima

Mladi iz Međugorja okupljeni u organizaciju “Čuvari svetišta”, otkrili su lažnu tvornicu meda, kojom je S.B. iz Cazina kako kažu, varao kupce.

U biltenu MUP-a HNŽ-a navedeno je kako su 11. rujna 2016. godine djelatnici Odjela kriminalističke policije PS Čitluk su u mjestu Bijakovići izuzeli stvari i koncentrat za proizvodnju industrijskog meda od S.B. (1960.) iz Cazina. U biltenu je navedeno kako su poduzete potrebne mjere.

”Preko stotinu ‘mladih i žestokih momaka’ iz Međugorja i Bajakovića se uključilo u organizaciju “Čuvari svetišta”‘, navode građani na Facebooku, pojašnjavajući kako su dečki premrežili cijelo Međugorje i Bijakoviće.

Kako građani na društvenim mrežama navode, svatko tko je bio imalo ‘sumnjiv’ je praćen, te su momci pratili što te osobe rade.

”Zahvaljujući momcima smo ulovili pravog kapitalca kojeg prate cijeli tjedan. Radi se o Senadu B. iz Cazina. Posebno se dugo zadržavao ispred jedne kuće u Bijakovićima, gdje je dugo u smjenama nadziran. Primijećeno je da je iz njegovog BMW-a istovarena velika količina staklenki, a s njim su bile i dvije”dame” malo tamnije puti”, navodi se na društvenim mrežama.

bmw-lazni-med

”Čuvari svetišta” su, kako navode građani, obavijestili policiju koja je došla i izvršila kontrolu auta i objekta.

”I imali su šta vidjeti. U objektu je otkrivena mini tvornica “meda” kojim se godinama po raznim štandovima truje naše hodočasnike. Kupce je imao čak i do Konjica i Ivan planine”, navode građani na društvenim mrežama.

Građani su opisujući događaje, naveli da je u objektu pronađen veliki kazan za kuhanje, veće količine šećera, boje za kolače, gusti sok od borovnice i još nekih sastojci.

”Oduzeto je 300 tegli “meda” spremnog za tržište i sav repromaterijal. Godinama smo upozoravali općinske službe i inspekcije da se nešto poduzme da se uzmu uzorci “meda”od svih prodavača no bezuspješno. Našim momcima veliko hvala na trudu i nevjerojatnoj spremnosti i strasti kojom su pristupili ovoj akciji koja će dugo trajati”, navode građani na društvenim mrežama.

bljesak.info

7 komentara

 1. svaka čast,neka se netko zauzima za dobro,jer dobro će pobijediti !

  Like(1)Dislike(0)
 2. Čast pojedincima ali što u Međugorju ima jadnih poslodavaca i lopova to nema nigdje

  Like(6)Dislike(0)
 3. Zar u Međugoriju ima ovog ja mislio samo očenaši krunice i svetinja kad tamo kriminal i usto truju ljude bože sačuvaj

  Like(4)Dislike(0)
 4. Nema sta nema.S gostima mole. Prid jelo i gleda kako ce mu uvalit salatu iz smeca.Iskoristavanje radnika robovanje.Neka jednom ce im se sve obit oglavu.Jadni narod.Gladne usi

  Like(3)Dislike(0)
 5. Čuj Senad….
  Ajde nek jedan Hrvat ode u Meku i pravi u blizini “med”.
  Neće mu se ništa oduzeti nego ce ostati za glavu kraći.

  Like(4)Dislike(0)
 6. Nije potrebno da to otkrivaju čuvari pored ovoliki inspekcija,ali ne inspekcije kaznjavaju one koji imaju odobrenje,koje pkacaju doprinose imaju fiskalne uredaje jer je uvjek lako nac sitnicu pa izvoli tri tisuce maraka,dok ljudi se bore za koru kruha.Toliko nepravde a svi se kunu da su vjernici Bože ih sačuvaj.

  Like(2)Dislike(0)
 7. ŚTA je sa drinovačkim umjetnim medom?

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.