Da nije bilo HVO-a, ne bi bilo ni Hrvatske

Danas se svi branitelji moraju boriti da se u Ustav RH ugradi da je HVO branio neovisnost i teritorijalni integritet Republike Hrvatske.

Mi svi znamo da se Republika Hrvatska branila ne samo na svom teritoriju nego se branila na Kupreškom, Livanjskom polju, u Srednjoj Bosni, Posavini, Mostaru, južnoj i istočnoj Hercegovini, izjavio je general i ratni zapovjednik postrojbi HV-a i HVO-a Željko Glasnović.

U razgovoru za Fenu u povodu obilježavanja 23. obljetnice brigade “Kralj Tomislav”, čiji je prvi zapovjednik bio Glasnović, on je kazao kako je najbolji primjer otvaranja kupreške bojišnice 1992. godine, gdje su se slabo naoružane hrvatske postrojbe suprotstavile sili koju su činile Banjalučki i Kninski korpus tadašnje JNA, čime je, kako navodi general, spriječeno odvajanje južne od ostatka Hrvatske kod Zadra, jer je otvaranjem bojišnice na Kupresu 1992. godine, rasterećena upravo ta linija obrane.

Po njegovim riječima, u to vrijeme za tjedan dana borbi poginulo je oko 160 mladića s ovih prostora, stoga se, dodaje Glasnović, danas svi branitelji moraju boriti da se u Ustav RH ugradi da je HVO branio neovisnost i teritorijalni integritet Republike Hrvatske.

“Taj pothvat, kao i oni učinjeni duž Neretve ili u Posavini, ne žele priznati neki hrvatski političari. Oni sustavno rade na medijskoj blokadi da izađu u javnost ove istine iz Domovinskog rata. Ti isti političari blokiraju rad Hrvatskog sabora da se izjednače prava HV-a i HVO-a za što je potrebna dvotrećinska potpora”, istaknuo je Glasnović.

(FENA)

5 komentara

 1. nemojte zamjeriti glavi ili novinaru valjda da nije bilo hrvatske nebi bilo HVO-a

  Like(4)Dislike(0)
 2. HMMMM PITAM SE, PITAM SE…..; “MA KAD CE HERCEGOVCI SHVATIT DA SAMO PUSE OD STRANE HRVATSKE!” ISPRICAVAM SE NA IZRAZU!

  Like(2)Dislike(0)
 3. Z.N.G ili HV ili MUP Hrvatske osnovan u 12 misecu 1990 godine,

  a HVO-osnovan 1992 godine negdi u5 ili 6 misec.

  pa vi dragi čitatelji sagledajte dobro tko laže..

  a da je hvo branio Hrvatsku baš smješno…

  učestova u nekim borbama da, sa nekim postrojbama..

  Like(3)Dislike(0)
 4. moj prika pa nas hvataju u hrvatskoj sa duvanom pa tko tu puši

  Like(2)Dislike(0)
 5. hvo je polodno tlo za stvaranje nepismeni generala i visoki časnika. neka se javi neki koji je završio visoku školu a ima ih većina sa večernjom srednjom pa i osnovnom te stakvim kadrom nisu bili bez pomoći hrvatske sačuvati svoj teritorij a kamo li nešto osvojiti.

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.