Daniel Delale: Nitko nije zainteresiran da napravim bh. estradu

Novinar Daniel Delale koji trenutno vodi autorsku emisiju Balkan Caffe na Face TV je u intervju za Bljesak.info rekao kako želi napraviti bh. estradu, ali kako zainteresiranih nema. Delale, koji je dugi niz godina bio zaštitno lice Red Carpeta, u svojoj novoj autorskoj emisiji donosi vijesti iz svijeta showbizza, ali također s gostima polemizira o aktualnim temama. U intervju s Danielom smo porazgovarali također o njegovom preseljenju u Sarajevu, ljubavnom statusu, ali i mogućoj posjeti Hercegovini.

Što je presudilo u odluci da dođete u BiH i ovdje počnete raditi?

Presudio je Senad Hadžifejzović, njegovo iskustvo i njegov profesionalizam. Kao klinac sam gledao Senada u Novom Vinodolskom gdje sam u ratno doba živio. U Novom nije bilo rata, ali TVZ pa kasnije HRT je uključivala TVS-a i kada smo 20 godina kasnije upoznali i kada mi je prezentirao Face TV i ono što bih ja trebao raditi nekako sam znao da je to to. Nije to ništa od jučer sa Senadom sam razgovarao dvije godine i došao.

Rekli ste da Balkan caffe nije Red Carpet 2. U čemu se Balkan Caffe razlikuje od Red Carpeta, a po čemu je sličan?

Svaki televizijski format za svoje vrijeme. Red Carpet je moja beba i jako sam ponosan što smo i kako radili, emisija je imala visoke produkcijske standarde, samo ekskluzivne teme, skandale, pozitivne priče, putovanja, ali išla je jednom tjedno. Imali smo dosta vremena peglati svaki detalj, a u dnevnom ritmu je to praktički nemoguće. Ima emisija s kojima sam jako zadovoljan no ima ih s kojima uopće nisam zadovoljan, tako to ide. Osim toga vremena su takva da je glupo gledateljima u ovakvoj ekonomskoj situaciji prikazivati skupe nekretnine, Sajam milijunaša i sl. Osnovna showbiz tematika ostaje, no osim zabave pokušavamo biti pametni i korisni.

Stvara li Balkan Caffe novu malu Jugoslaviju?

Ne. Ponuda je stigla iz Sarajeva, a Sarajevo nekako postaje jako bitno TV središte. Puno je medija ovdje stacionirano. Budući da je ponuda stigla iz Sarajeva, a ovdje showbiza praktički nema onda smo se složili da idemo regionalno.

Mediji su navodili kako ste iz Hrvatske otišli jer niste dobili priliku vlastiti talk show. Zašto onda niste takav format emisije predstavili bh. publici?

Nisam tog kova da bih svoju zemlju napustio zbog toga što nisam dobio talk show. Naprosto se tako sve posložilo. Želio sam se nadograđivati, a u Hrvatskoj u tom trenutno to nije bilo moguće. TV scena u Hrvatskoj je siromašna, jako siromašna. Balkan Caffe na kraju svake emisije ima panel raspravu od 15 minuta tako da sam spojio magazinski format s prilozima i talk show u jedno.

Ima li BiH prave zvijezde i showbizz scenu? Koliko se ona razlikuje od Hrvatske?

Postoji nekoliko ozbiljnih zvijezda u BIH, ali generalno se razlikuje jako puno od Hrvatske, tamo je življe, postoji neka malo ozbiljnija scena. Već sam rekao u emisiji dajem se na raspolaganje da napravimo BH estradu, ali zainteresiranih nema.

Koliko se razlike novinarski posao u BiH i u Hrvatskoj?

Iste su kamere i montaže u Sarajevu i Zagrebu. Ne razlikuje se puno, sve je stvar dobre organizacije. Face TV je tehnološki u trendu s ostalim televizijama iz regije, a novinare svugdje moraš ”ganjat” da donose priče, ako radiš s mladom ekipom kao ja onda ih moraš i trenirati i raditi s njima, a kada vidim da napredujemo sretan sam da mogu mentorirati mlađe kolege.

Jeste li se naviknuli na život u Sarajevu? Pojedine osobe se zbog porasta stope kriminala ne osjećaju sigurno u glavnom bh. gradu. Osjećate li se vi sigurno u Sarajevu?

Zagreb je pitoma maca naspram Sarajeva. U početku mi je bilo malo neobično da se baš svaki dan nešto dogodi, ali kasnije se saživiš s tim, iako to nije sad toliko izraženo da je nesigurno. Meni je dobro za sada, nisam imao ni jedno neugodno iskustvo.

Jeste li našli djevojku ili Vam je karijera još uvijek na prvom mjestu? Postoji li mogućnost da Vam srce otme neka bh. ljepotica?

Nije mi karijera na prvom mjestu. Bila nekada kada sam bio u 20-tim, najbitniji su mi moji ljudi i obitelj. Trenutno sam solo, jer se još uvijek navikavam na novu životnu i radno okolinu. Veliki je to šok bio.

Pozitivne strane života u BiH?

Ugodno mi je prošetati gradom, sve mi je još novo, istražujem.

Poslom ste vezani za Sarajevo, ali jeste li imali priliku obilaziti i druga mjesta u BiH? Što mislite o Hercegovini i Hercegovcima? Planirate li uskoro doći i ovamo?

O Hercegovcima sve najbolje, imam jako puno prijatelja koji doduše žive u Zagrebu, a podrijetlom su iz Hercegovine. Bio sam u Mostaru i prošao put od Sarajeva do Splita preko Mostara. Ako se ukaže neka prilika ili neki događaj volio bih doći družiti se s ljudima.

bljesak.info

 

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.