Detalji nesreće kod Gruda

Unatoč liječničkim naporima, Natalija Kolbaš, 36-godišnjakinja iz Imotskog, izgubila je bitku za život.

U mostarskoj je bolnici podlegla ozljedama tri dana nakon teške prometne nesreće koja se u nedjelju oko 15.50 sati dogodila u grudskom mjestu Ružići, na lokaciji Prispa.

Kriv vozač kamiona?

U silovitom sudaru sudjelovali su kamion scania kojim je upravljao talijanski državljanin G. P. (79) i opel u kojemu je nesretna Natalija bila suputnica.

Opel je vozio njezin sugrađanin R. L. (39) koji je teško ozlijeđen i nalazi se na Odjelu intenzivne njege SKB Mostar. Do tragične nesreće došlo je kada je kamion zbog prevelike brzine prešao na drugu stranu u zavoju te se zabio u vozilo koje je dolazilo iz suprotnog smjera. Svemu je pridonijela i skliska cesta, a spominje se i da je vozač kamiona zaspao za upravljačem. U međuvremenu on je pušten da se brani sa slobode, uz mjere zabrane napuštanja teritorija BiH. Oduzete su mu putne isprave, a ima i obvezu javljanja Policijskoj upravi Grude. Budući da je riječ o stranom državljaninu, pretpostavlja se da će čitav sudski postupak ići u žurnu proceduru, a sada ga se sumnjiči za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Put za Međugorje

O kakvom je snažnom sudaru bila riječ govori i činjenica da su na mjestu nesreće intervenirali vatrogasci koji su gasili požar koji je ubrzo izbio u opelu prikliještenom uz ogradu. Očevici tvrde kako je prizor bio stravičan. Oni su prije izbijanja vatre i dolaska interventnih službi uspjeli izvući unesrećeni par.

– Za vrijeme očevida pričalo se da je teže ozlijeđen Natalijin dečko. Također, moglo se čuti da su putovali prema svetištu u Međugorju, odakle se upravo vraćao kući stariji vozač Talijan koji je dostavljao neku pomoć za međugorsku zajednicu za liječenje ovisnika Cenacolo. Tužno, tragedija – govorili su svjedoci koji su, unatoč Natalijinim za život opasnim zadobivenim ozljedama, gajili nadu da će preživjeti. Nažalost, nije joj bilo spasa.

Vecernji.ba