Detalji pljačke u Vitini: Upali čim je u poštu donesen novac, vozilo ranije ukrali u Mostar

Potraga na relaciji Ljubuški – Čitluk i dalje traje, a sve raspoložive policijske snage su u pripravnosti.

Kako saznaje Faktor, pljačka je trajala svega nekoliko minuta, a razbojnici su, očito, sve pomno pripremili. U poštu su upali nešto prije 10 sati, i to s maskama, kapuljačama i tamnom odjećom, te s rukavicama, naoružani automatskim puškama. Da je sve pomno planirano svjedoči i to da je pljačka izvedena neposredno nakon dolaska zaštitara s novcem od mirovina čija isplata je danas trebala početi.

Plavi Seat Toledo, koji je tokom potjere nađen zapaljen u Čitluku najvjerovatnije je u ponedjeljak ukraden u mostarskoj ulici Kralja Tomislava.

– Radi se očevid i provjera šasije vozila, nakon čega će ono biti izuzeto s lica mjesta – kazao je dežurni tužitelj, koji rukovodi istragom u ovom slučaju.

Prema riječima tužitelja, nije još poznato koliko je novca ukradeno, s obzirom na to da još nije dostavljena informacija o iznosu zaprimljenog novca, ali pretpostavlja se da se radi o pozamašnoj svoti.

Iako se odmah nakon pljačke moglo čuti da je prilikom upada razbojnika radnica bila sama, tužitelj je potvrdio da je bio prisutan i zaštitar koji je donio novac u poštu.

Kamere videonadzora su otkrile da su se nakon pljačke zaputili ka Čitluku. Iako su u potjeru za njima upućene patrole i iz Ljubuškog i iz Čitluka, uspjeli su umaći, ostaviviši za sobom zapaljeno vozilo.
Istraga je u tijeku.

5 komentara

 1. Di je ta policija i sta radi, nigdi je nema kad se nesto desi a i ti zastitari nikakve koristi od nji, zasto su oni postavljeni da side po kaficim i nosaju uniformu, sta cuvaju oni, kad novac stize moraju biti u najvecoj aktivnosti a tada nema nijednog, nije se ovo desavalo u bivsoj drzavi sto je ovo danas, toliko policije i zastitara a svaki dan kradje i nitko od osiguranje da se zatekne kad se vrse te pljacke, nisu ciste tu stvari, sramota da penzioneri to malo para cekaju i sad ostali bez penzije, sramota velika

  Like(7)Dislike(1)
 2. Hm koje gluposti od ovig zakona ..haa smjesno nadzorne kamere znaju da su oni otiski u citluk…koje ovdje lud …vitina ljubuski 8. Km. Ljubusku medugorje 11. Medugieje citluk 5.km. Da piolicija nije reagivala i zazstavila ih na pkantazi nije bitno u kojem djelu grada …potim do medugirja .. ..ali ali ali…nesmje se auto zaustaviti..nesmje ..pocev od zastitara oni su krivci potom cheki rukovostvo mupa ….

  Like(4)Dislike(1)
 3. Najveci jad u svemu tomu je da je u to vrijeme radarska kontrola bila u Grabu kraj Vitine i snimala ljude koji idu na posao i prekorace brzinu za 10 km/h dok se par kometara od njih odvijala pljacka. Koju poruku poslati????

  Like(9)Dislike(1)
 4. Baš će zaštitar riskirat život, a i da recimo ubije pljačkaša zaštitar bi iša u zatvor.

  Like(4)Dislike(0)
 5. Kazu da je potjera za pljackasima nalikovala onom filmu Glup i gluplji.

  Like(2)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.