Do četvrtka će vam trebati kišobran

U Bosni i Hercegovini u utorak će biti oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima.
Padaline neće biti obilne. Očekuje se između 5 i 10 litara kiše po metru kvadratnom. Vjetar će biti slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini u srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne u Bosni će biti sa slabom kišom. Poslijepodne u Hercegovini smanjenje oblačnosti. Vjetar će biti umjerene jačine, prijepodne i sa jakim udarima, sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu Hercegovine od 9 do 13 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu Hercegovine od 20 do 24 stupnjeva.

U Hercegovini će u četvrtak biti sunčano vrijeme. U Bosni će prijepodne biti pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovici dana postupno smanjenje oblačnosti. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu Hercegovine od 7 do 11 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, na jugu Hercegovine od 20 do 24 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini u petak će biti sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama ujutro će biti magle. Vjetar će biti slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7, na jugu Hercegovine od 7 do 10 stupnjeva.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 24, na jugu Hercegovine od 22 do 25 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH
Inače, u Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme s kišom.

Količine padaline izmjerene u protekla 24 sata: Gradačac 42 litra po metru kvadratnom, Zvornik 40, Tuzla 36, Zenica 26, Sarajevo i Kupres 25, Banja Luka i Livno 24, Sanski Most 23, Goražde 21, Prijedor 19, Drvar 17, Bugojno 14, Srebrenica, Bihać i Bjelašnica 13, Ivan-sedlo 12, Stolac 4, Mostar 2 i Trebinje 1 litar.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 2 stupnjeva, Kupres 7, Ivan-sedlo 8, Livno 9, Bugojno, Drvar i Sokolac 10, Sarajevo 11, Tuzla, Gradačac, Zenica i Sanski Most 12, Bihać, Goražde, Banja Luka, Prijedor i Trebinje 13, Mostar, Srebrenica, Stolac i Zvornik 14 stupnjeva.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 939 hPa, za 3 hPa je manji od normalnog i opada.

U BiH danas će biti oblačno i nestabilno vrijeme s kišom i pljuskovima. Više padalina prijepodne u sjevernim i zapadnim područjima Bosne. Vjetar će biti slab do umjerene jačine, zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka, uglavnom, između 13 i 19 stupnjeva.

U Sarajevu će biti oblačno vrijeme povremeno s kišom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 15 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

FENA

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.