Dodik: Ja sam najprogonjeniji čovjek u BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da ga prisluškuju bezbjednosne službe BiH, te da je nalog da se “stavi na mjere” izdat na osnovu zahtjeva tužilaštva u Sarajevu, zbog istrage koju su pokrenuli, ali da mu nije poznato kakve.

Dodik je naveo da je dobio obavještenje od suda u Sarajevu da se protiv njega preduzimaju mjere prisluškivanja, te istakao da je on najprogonjeniji čovjek u BiH.

To nije ništa novo, jer znam da moje razgovore prati bar deset agencija. Međutim, ovdje je riječ o tome da neki sud BiH prisluškuje predsjednika Republike i to je problematično“, rekao je Dodik za “Večernje novosti”.

Dodik je rekao da ne zna zašto je sud poslao obavještenje o tome, ali pretpostavlja da su se bojali da ne sazna na drugi način i da se to pretvori u veliki problem.

Ovako mogu da kažu – eto, obavijestili smo vas“, dodao je on.

On je dodao da to njemu, međutim, više nije problem, nego ga čak pomalo i zabavlja.

Ne znam zašto me prisluškuju, kada ja otvoreno kažem da se zalažem za samostalnu Republiku Srpsku“, dodao je predsjednik Srpske.

Dodik je naveo da ga pokretanje istrage protiv njega ne iznenađuje, jer je to postalo uobičajena praksa.

Kada god neko napiše u `Dnevnom avazu` da je Dodik kriminalac, tužilac otvori istragu. Ja sam najprogonjeniji čovjek u BiH“, ocijenio je on.

Prema informacijama ovog beogradskog lista, u tekstu je kao obrazloženje za ovaj potez navedeno da se dokazi protiv Dodika ne mogu pribaviti na drugi način.

12 komentara

 1. To dodice kralju majmuna

  Like(4)Dislike(1)
 2. Laže,ja sam naj progonjenija osoba uB i H.

  Like(0)Dislike(0)
 3. Trebalo je njemu davno zabiti kokurušku u guzicu a ne da on priča gluposti i sa Čovićem radi marifetluke dosta je meni njega i njegovih nabiguzija!!!

  Like(5)Dislike(1)
 4. Žara iz zvirovića

  I njemu i Ćoviću kokurušku u guzicu i biti će onda nade za BiH,bez kokuruške nemamo nikakve šanse za opstanak, masovno seljenje je počelo,ova dvojica su najveći problem…

  Like(7)Dislike(1)
 5. Mića iz Pofalića

  Bojim se da je kasno za kokurušku,oni su sad ojačali i kokuruškom im se nebi puno naudilo,možda da je organizirati pošteno suđenje i osuditi ih na doživotnu robiju,to je bojim se jedino rješenje.

  Like(4)Dislike(1)
 6. Istina je da se oni boje kokuruške, treba probati,možda se bar malo opamete i prestanu pljačkati vlastiti narod ,vrijedi pokušati,nema se što izgubiti…

  Like(1)Dislike(1)
 7. Čović i Dodik raseliše i hrvatski i srpski narod,nikakvog zapošljavanja, nikakvi investicija,[email protected] radnih mjesta,nikakve polutke,a svaki dan prosipaju demagogiju i pričaju gluposti i nebitne stvari a jadne ljude upropastile i opljačkane,sram da ih bude!

  Like(5)Dislike(1)
 8. Maca iz šurmanaca

  Dogodine izbora neće ni biti,svi će se iseliti,možda bude potrebno 100 glasova za pobjedu a to će Čović imati kod najbliže rodbine,on će njima biti predsjednik i baš ga briga što će sav hrvatski narod iseliti.

  Like(4)Dislike(2)
 9. Dimi oko guzice pa zoveš narod na ustanak,stara prica tebe i druga dragana.
  Smjena generacija dolazi u svemu pa tako i u politici nego bjez u majku Rusiju nema ti druge a Putin koliko te voli poslat Ce te u Sibir.
  Moj milorade ti si prazna puska.

  Like(2)Dislike(0)
 10. Dvojica majmuna prosipaju prazne priče narodu,lažu,pljačkaju,kradu,iseljavaju i uništavaju narod,ali ničija nije do zore gorila..

  Like(1)Dislike(1)
 11. Sto ste trazili to ste dobili, nista osobno to je samo istina,nismo ga mi zelili dok bude trebao ,”onima koji odlucuju o nasim zivotima”do tadace I trajat I more laprtat st ga volja

  Like(0)Dislike(0)
 12. Da se zrtvuju ova dvojica lopina iz dvaju entiteta kao on za svoj di bi bila granica

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.