Doljani i Posušje: ‘Pali’ zbog cigareta i duhana

Službenici Granične policije Bosne i Hercegovine 24.7.2016. godine spriječili su nezakonit promet 1103 kutije raznih vrsta cigareta bez akciznih markica i 92 kutije sa akciznim markicama.

Otkrivene su prilikom granične kontrole Forda, slovenačkih nacionalnih oznaka, na izlasku iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Doljani. U vozilu se nalazili državljani Slovenije, S.K. (1963.) i M.V. (1964.), koji je izjavio da su cigarete njegovo vlasništvo.

Vrijednost cigareta, koje su bile sakrivene na više mjesta unutar vozila, procjenjuje se na oko 5.000 KM. M.V. je lišen slobode i uz oduzete cigarete bit će predat službenicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH na daljnje postupanje. O događaju su obavješteni Tužiteljstvo BiH i Sud BiH.

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina 24.7.2016. godine lišili su slobode H.A. (1980.) državljanina BiH nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Kalesija zbog kaznenog djela ‘Krađa’. Osoba je kontrolirana na izlasku iz BiH na MGP Popovi i predata službenicima Sudske policije Tuzla.

23.7. na MGP Izačić na ulasku u BiH slobode su lišeni M.Đ. (1989.) jer ga je potraživao Općinski sud Zavidovići zbog kaznenog djela ‘Krađa’ i J.M. (1982.) za kojom je Ministarstvo unutarnjih poslova Tuzlanske županije raspisalo potragu zbog kaznenih djela ‘Krađa’ i ‘Prijevara’. Državljane BiH službenici JGP Izačić predali su službenicima Sudske policije Bihać.

Mješovita patrola službenika JGP Gorica i Policijske postaje Imotski Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske 22.7.2016. godine spriječila je nezakonit promet 26 kilograma rezanog duhana. Duhan je otkriven prilikom granične kontrole Mercedesa, nacionalnih oznaka BiH, u graničnom pojasu na području Posušja. Vozilom je upravljao S.K. (1983.) državljanin BiH. Duhan je predat službenicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH.

1 komentar

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.