Doznajte koliko su naši osnovnoškolci ovisni o mobitelu i internetu

Nedavno je Lokalni tim ASuBiH Posušje proveo jedno zanimljivo i korisno istraživanje: Koliko su naši osnovnoškolci ovisni o mobitelu o internetu?

Istraživanje je tokom 4 dana provedeno među 8 odjeljenja 8. razreda Osnovne škole Ivana Mažuranića Posušje, odnosno među 75 učenika. Cilj projekta bilo je vidjeti koliko su u stvari mobiteli i Internet preuzeli naš društveni život, ali i potaknuti svijest o opasnostima na internetu. U sklopu toga imali su predavanje i prezentacije te su proveli i anketu.

image

Prema anketi trećina učenika bezuspješno je pokušala kontrolirati svoje korištenje mobitela, a dvije trećine na mobitelu provedu više vremena od planiranog. S druge strane, više od polovice učenika, unatoč smatranjima njihovih ukućana da provode previše vremena na mobitelu, tvrde da zbog njega nisu zanemarili svoj društveni život. Oko polovice učenika lakše komunicira s drugima putem interneta nego licem u lice. 76% učenika ne smatra Internet sigurnim medijem, ali 82,7% smatraju da su dovoljno odgovorni pri komunikaciji na internetu.

Ostale rezultate ankete možete vidjeti na slici.

image

Na projektu su radili: Marija Ćorluka, Marta Kondža, Luka Ramljak, Antonela Grubišić i Daria Ćorluka.

Putem svoje facebook stranice Lokalni tim ASuBiH Posušje zahvaljuje Osnovnoj školi Ivana Mažuranića Posušje što su im dopustili da tokom cijelog tjedna imaju predavanje pred njihovim učenicima, što su im ustupili prostor i sav potreban materijal te na svoj pruženoj podršci. Nadaju se kako će uraditi još mnogo projekata s njima.

image

Posušje.net/Lokalni tim ASuBiH Posušje

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.