Dragan Čović najavio novu političku inicijativu za BiH i regiju

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović najavio je kako će se u ponedjeljak i utorak u Mostaru okupiti svi najvažniji političari iz te zemlje te Hrvatske i Srbije kako bi se na taj način pokušalo pokrenuti pozitivne trendove koji bi promijenili stanje u BiH ali i regiji, prenio je sarajevski “Dnevni avaz”.

U izjavi ovom listu uoči mostarskog okupljanja upriličenog u povodu obilježavanja dvadesete obljetnice tamošnjeg tradicionalnog gospodarskog sajma, Čović je najavio kako će se za istim stolom tamo naći predsjednici vlada Hrvatske Andrej Plenković i Srbije Aleksandar Vučić, trojica članova Predsjedništva BiH te predsjednici Federacije BiH Marinko Čavara i Republike Srpske Milorad Dodik.

Čović je pojasnio kako će se na radnoj večeri razgovarati o različitim pogledima na budućnost ovog dijela Europe te je najavio i svoju novu političku inicijativu.

“Izložit ću jedan koncept koji bi omogućio da se u narednih pet-šest mjeseci ponovo probudi interes naših prijatelja za BiH u kojoj je sveopći zastoj”, kazao je Čović.

Važnim drži i to što je dolazak premijera Hrvatske i Srbije u Mostar ujedno povod da se za istim stolom po prvi puta nakon dugo vremena nađu i najvažniji bosanskohercegovački dužnosnici čiji su odnosi opterećeni brojnim sukobima i stalnim svađama, prenosi Hina.

Čović je uvjeren kako unatoč postojećim problemima ima prostora za promjene na bolje i napredak te najavljuje kako će to nastojati i dokazati.

Istaknuo je kako BiH ne smije odustati od nastojanja da do kraja godine dobije status kandidata za članstvo u Europskoj uniji.

“U tom smislu je važna potpora i naših prvih susjeda pri čemu primarno mislim na Hrvatsku i Srbiju”, kazao je Čović.

6 komentara

 1. Šta je – planira se kako hapiti pare od ovih novih poreza i doprinosa za gorivo i na dohodak.

  Like(0)Dislike(0)
 2. A jebote pa koja je ovo spodoba brezobrazna

  Like(1)Dislike(0)
 3. Laži, laži, laži me, ti to radiš najbolje!

  Like(0)Dislike(0)
 4. Nemoj nam pomagati vise,molim te…sami cemo bolje

  Like(1)Dislike(0)
 5. Mos mislit lijan,dragan,vucic i dodik pa di bi jos jednoga nasa u drustvo i jadan oni kome oni pomognu!

  Like(0)Dislike(0)
 6. ljudi bit ce bolje kad umremo a i tada nije sigurno..ovo su svjetski prevaranti i licemjeri

  Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.