Dragan Čović ostaje predsjednik HDZ-a BiH, Ljubo Grizelj predložen za člana Predsjedništva

Sabor HDZ BiH jednoglasno je izabrao za predsjednika HDZ BiH dr Dragana Čovića. Potom je uslijedio  kandidatski postupak za izbor zamjenika predsjednika, dopredsjednika i članova Predsjedništva, Središnjeg odbora i Nadzornog odbora HDZ BiH.

Za zamjenicu predsjednika predložena je Borjana Krišto, a za dopredsjednike: Marinko Čavara, Davor Čordaš, Anto Domić, Zdenko Ćosić i Vjekoslav Bevanda.

Za ostale članove Predsjedništva HDZ BiH predloženi su: : Ivan Vukadin, Anton Rill, Mato Zovko, Lidija Bradara, Mijo Krešić, Ivo Vincetić, Delfa Dejanović, Ljubo Grizelj, Mladen Bošković i Marija Rapo.

Izboru Čovića za predsjednika stranke prethodilo je usvjanje programa i Programske deklaracije. Sabor HDZ BiH je jednoglasno, bez rasprave usvojio ovaj dokument, koja sadrži, na 18 stranica, programsku orijentaciju stranke o svim područjima života;  o obitelji i mladima, Domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima, Vjerskim zajednicama, Pravnoj državi, Gospodarstvu i poreznoj politici, povratku, socijalnoj politici, zdravstvu, odnosima s Hrvatskom i vanjskoj politici, iseljeništvu, zanosti, Sveučilištu i obrazovanju, kulturi, športu , medijima…

U poglavlju o Bosni i Hercegovini se ističe kako je daytonski asimetrični ustroj nefunkcionalan, te konfuzna riješenja onemogućuju daljnji napredak BiH.

– HDZ BiH se zalaže za dogovorni preustroj BiH, zato da BiH bude demokratska, decentralizirana i država socijalne pravde, jednakih i standardiziranih kolektivnih prava naroda i pojedinačnih prava građana, organiziranu u tri razine vlasti. Srednja razina vlasti treba ustrojiti s najmanje tri ustavno-administrativne (teritorijalne )jedinice,s mogućnošću diskontinuiteta teritorija, a Sarajevo kao glavni grad ustrojiti kao distrikt, stoji uz ostalo u danas usvojenoj Programskoj deklaraciji HDZ BiH.

U Deklaraciji se, uz ostalo navodi i kako se HDZ  zalaže za uravnoteženi razvitak svih područja u BiH, za uređenje Mostara, Travnika i Banja Luke na istim načelima..

VL

10 komentara

 1. Sad cemo procvjetat 🙂

  Like(2)Dislike(2)
 2. Bravo ljubo…;-)

  Like(3)Dislike(1)
 3. neka ljube a.malo ce šetati

  Like(0)Dislike(0)
 4. Čestitam, Načelniče!

  Like(3)Dislike(1)
 5. A gdje je helena lončar kako ona nije u predsjedništvu majke ti

  Like(1)Dislike(0)
 6. Ona je pokazala da joj mjesta nema nigdje

  Like(0)Dislike(2)
 7. Bravo Ljubo, bravo grudski hdz…… Grude vraćene na mapu hercegovine…

  Like(2)Dislike(0)
 8. Čudi me da Frano Glavaš nije predložen, ipak je on jako sposoban, hapio 18.000.000,00 KM od vodovoda i nikome ništa, niti ga država, ni policija ni SIPA ne procesuiraju, štoviše još i napreduje, brzo će postat direktor HE Peć mlini.

  Like(5)Dislike(1)
 9. Ne dirajte moga Franu!
  Pare je pametno uložio.

  Like(2)Dislike(1)
 10. zNA LI ČOVIĆ DA JE LJUBO IZ HR

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.