Drama u Imotskom: Spašen Splićanin s litica Modrog jezera

U nedjelju na večer između 20:30 i 22 sata odvijala se prava drama po mrklom mraku na liticama Imotskog Modrog jezera. Naime, jedan Splićanin, potencijalni posjetitelj veličanstvenog prikaza Živih slika Muke Isusove, koja se baš u to vrijeme održavala po imotskim trgovima i ulicama, našao se u životnoj opasnosti na strmim i nepristupačnim liticama Modrog jezera.Vjerojatno namjeravajući iskoristi posjetu Imotskom, da kako je izjavio članovima GSS-a Imotski osjetiti draž kupanja u Modrom jezeru, svoju je nakanu i ostvario. Okupavši se po mrklom mraku, kada se vraćao, nije dobro locirao serpentine koje vode do izlaza iz Modrog jezera, pa se zaputio uz strmu sipinu prema samim liticama  za zapadne strane jezera, te ostao zarobljen, Na svu sreću uz sebe je imao mobitel.

– Oko 20:30 sati dobili smo poziv od centra 112 da je u Modrom jezeru jedna muška osoba ostala na strmoj stijeni, te da se ne može sama spustiti. Brzom intervencijom na teren izlazi nas troje članova HGSS-a Makarska –ispostava Imotski. Iako je već bio potpuni mrak uspjeli smo ubrzo locirati zarobljenu osobu čak sedamdesetak metara iznad poznate Golubarske pećine na samim strmim liticama. Kako je po mraku uspio doći do toga mjesta, a da se nije poskliznuo u provaliju to je pitanje puke sreće. Naša dva člana uspjela su doći do njega te su ga  polagano više od jednog sata spuštali niz litice. Posao nam je otežavao mrak, ali na sreću nešto slaba mjesečina pomogla je i njemu i nama. Kada smo došli do njega onako uplašen imao je tek nekoliko lakših ogrebotina i molbi da ne spominjemo njegovo ime, izjavio nam je Ante Fedor Kukavica član HGSS-ispostava Imotski, koji je sa glavne vidilice jezera i koordinirao akcijom spašavanja.

Gost iz Splita nije zatražio liječničku pomoć, već je uz iskrene zahvale članovima GSS-a otišao u sigurnost imotskih ulica, nešto iz 22 sata.

radioimotski.hr

2 komentara

  1. Budala. Sta je htio. Sad bi mu Hgss trebao naplatiti masno svoje usluge

    Like(4)Dislike(0)
  2. Dobro je proslo mogao je neko zbog budale poginut

    Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.