Dramska sekcija Frame Ružići odigrala predstavu „Popravite kuću moju“

Članovi dramske sekcije Frame Ružići u nedjelju 31. svibnja 2015. godine u prepunoj kino dvorani u Grudama odigrali su predstavu pod nazivom „Popravite kuću moju“.

Na samom početku predsjednica Frame, Monika Brzica, pozdravila je sve prisutne i zahvalila im se na velikom odazivu. Riječi hvale uputila je načelniku općine Grude Ljubi Grizelju, koji je nesebično potpomagao u organiziranju ove predstave, kao i Frami Drinovci, fra Stanku Ćosiću – samostan na Humcu, Biskupskom ordinarijatu Mostar, fra Slavenu Brekalu kao i svima drugima koji su pomogli u pripremi ove predstave.

Predstava je govorila o životu i obraćenju sv. Franje Asiškoga i sv. Klare. Framaši su na daskama koje život znače htjeli prikazati Božju objavu u ljudskom životu. Sadržavala je različite dijelove Franjine promjene i obraćenja. Prvo je prikazanje otkrivanje istine najbližim prijateljima, zatim majci i ocu. Prikazano je očevo nastojanje da ga ostavi u zemaljskim stvarima, suđenje pred biskupom Guidom… Nakon toga, Franjino djelovanje na Klaru i razgovori o njenoj odluci. Predočena je Franjina ljubav prema svemu stvorenom: Zemlji, vjetru, vodi, Suncu… U samoj predstavi bile su integrirane i Franjine dvije pjesme, Pohvale Bogu i Pjesma brata Sunca.

Na početku, kao i na kraju scenskog prikaza, framaši su otpjevali i Franjinu pjesmu „Bože moj dopusti mi“ kojom su pokazali važnost Franjina života i nasljedovanja njegova života.

Na kraju, s par prigodnih riječi obratio se ružićki župnik i duhovni asistent Frame, fra Tomislav Jelić koji je svojim poticajnim riječima istaknuo važnost Božje prisutnosti u ljudskom životu. Sveti Franjo je jedan od primjera takvih života.

DSC_0193 DSC_0204 DSC_0211 DSC_0214 DSC_0219 DSC_0231 DSC_0245 DSC_0255 DSC_0269 DSC_0283 DSC_0292 DSC_0311 DSC_0335 DSC_0342 DSC_0360 DSC_0363 DSC_0382 DSC_0406 DSC_0416 DSC_0419 DSC_0429

grude-online.info

4 komentara

 1. Iskustvo govori prof.

  Glumci super , namjena(pouka, motiv) predstave odlična, ali gluma i općenito fabula,radnja monotona, dosadna i NAŽALOST nepovezana.

  Like(2)Dislike(3)
 2. Svaka cast za trud,ali predstava je dosadna bila

  Like(2)Dislike(3)
 3. A jadnih mojih Gruda. Pa zar se u Grudama pod pojmom “predstava” podrazumijeva samo komedija. Žalosno. Predstava je odlična. Poneki glumac malo nije na nivou, ali sve u svemu odlično! Ne dajte se framaši, nek ljudi pričaju šta hoće. Vaš je uzor sv. Franjo i nije vam dosadan. 😀

  Like(2)Dislike(1)
 4. Ma plisko grucki niste vi znali oće li bit dosadna a u dvorani samo devetero punoljetni. Ma predstava je malo podosta misaona i zahtjevna ali u ovoj dvorani ih je odigrano podosta gorih i dosadniji (i nomadne Histrioni)od profesionalni glumaca. Trud i predstava vrijedni pohvale i mislim da bi općina ili Matica H tribali framašima pružit veću potporu – barem organizacionu i promidžbenu jer to su naša dica. Čujem da su Drinovčani (FRAMa) ove godine imali izvrsnu predstavu (modernu i zanimljivu) i volio bi je pogledati ali nema reprize. Šteta, šteta. – I plisko mora se FRAMA organizirat i u nas.

  Like(1)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.