Druga liga Jug: Nakon 14 odigranih kola Gruđani skupili 13 bodova

Igman, koji je još ranije osigurao jesenski naslov, u 14. je kolu postigao rekordnu 10:1 pobjedu protiv Kamešnice. U rijetko viđenoj reviji pogodaka, Bajrić je bio četverostruki strijelac, Šabanović, Sultanić i Gagula zabili su po dva gola, a počasni pogodak za Kamešnicu postigao je Padro.

Posušje, prvi pratitelj Konjičana, na Mokrom je docu svladao uskopljansku Slogu s 4:1 i zadržao kakve–takve izglede za stići i prestići Konjičane u drugom dijelu sezone. Istim 4:1 rezultatom kao Posušje, slavio je Klis protiv slaboga Brotnja. Strijelci su bili: Šimunović 2, Padalović i Makan, za Čitlučane Čilić.

Iako je jesen ušla u “maglovitu fazu”, Rami se tek sada ukazalo sunce. Postigla je prvu pobjedu u prvenstvu, a “žrtva” je bio Tomislav (2:1). U derbiju klubova koji su uoči početka sezoni označeni kao kandidati za naslov (ali su trenutačno daleko od njega), Branitelj je s 1:0 svladao Turbinu pogotkom Galića.

Grude su u Kupresu osvojile važan bod (1:1). Kuprešani su poveli pogotkom Bagarića, Gruđani izjednačili preko Mikulića.

Troglav je na Zgonama s 1:0 svladao ljubušku Slogu pogotkom Čolaka. Ljubušaci, prošle sezone ambiciozni federalni prvoligaši, jesenas igraju s neiskusnim sastavom. Rezultati su ispod očekivanja, pa im se opet “smiješi” pad u niži stupanj natjecanja. Osim, ako ne učine nešto glede pojačanja i konsolidacije…

Poredak: Igman 39, Posušje 31, Klis 28, Turbina 27, Branitelj 24, Troglav 1918 i Sloga (U) 21, Brotnjo 18, Tomislav 15, Grude i Cim 13, Kamešnica 11, Kupres 8, Sloga (Lj) 7, Rama 5.

Ekipa HNK Grude u idućem kolu ugostuje ekipu NK Troglav 1918 iz Livna.

VL/grude-online.info

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.