Duvnjaci ne vole tuđi novac: Našao 2.000 eura i vratio ih

Uspješni duvanjski poduzetnik i vlasnik farme goveda Ante Topčić Top, otkupljujući sijeno početkom jula, izgubio je 2.000 eura.

Bilo je nemoguće pretpostaviti gdje je nestao novac dok je, kako kaže, obilazio gotovo cijelo Duvanjsko polje. Iako se vijest o izgubljenome novcu brzo proširila čitavim krajem, Top priznaje da o njemu više nije razmišljao.

No, ipak ga je u utorak iznenadio poziv Ivana Tomića Markotića iz Brišnika. Naime, Ivan je sa svojim nećakom šetao poljem i pronašao novac i bez razmišljanja nazvao Topa. Kaže da je četiri novčanice od po petsto eura prvi uočio upravo maleni nećak Ivan, pa je svoga strica znatiželjno upitao jesu li prave, prenio je Tomislavcity.

Topčić je poštenome Tomiću ponudio nagradu od 500 eura, što je on odlučno odbio.

Podsjećamo, kad su u pitanju novci, pronalazak i vraćanje, iz Tomislavgrada je u svibnju došla vijest kako su djeca pronašla novac te policiji pomogla u pronalasku vlasnika.

3 komentara

 1. Duvnjaci,po postenju i vjeri najbolji ljudi! Ko ih imalo zna il snjima radio i suradjivao to ce uglavnom i potvrditi. Moje osobno misljenje iz iskustva.
  Pozdrav svima!

  Like(7)Dislike(0)
 2. ima svagdi svasta.a nisu ni svi posteni kao Ivan Tomić.Svaka čast tomiću.

  Like(4)Dislike(0)
 3. samnom radila dva brata duvnjaka u austriji….nisu pričali…toje se staaalno svađalooo tako da u svakom žitu ima i kukoljaaa i dobri ljudiii

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.