Elektroprivreda HZ HB će podijeliti LED štedne žarulje najugroženijim kupcima

JP Elektroprivreda HZHB d.d. Mostar u okviru poslovne politike nastoji stalno surađivati sa svojim kupcima i zajednicom u kojoj djeluje kroz različite projekte i aktivnosti, posebice putem politike sponzoriranja i reklamiranja.

Osim toga, kako bi barem donekle olakšali kupcima električne energije koji se nalaze u nezavidnome socijalno-ekonomskom položaju i pridonijeli uštedi električne energije u kućanstvima, Elektroprivreda HZHB realizira i akciju podjele LED štednih žarulja.

Najugroženijim kupcima električne energije krajem mjeseca svibnja tekuće godine prilikom očitanja brojila (od 27. do 29. svibnja 2015. godine ) naši uposlenici dijelit će po jednu led štednu žarulju, prema unaprijed napravljenom popisu kupaca vodeći računa o njihovu materijalnome statusu.

Kupci kojima se ne uspije uručiti žarulja prilikom navedena očitanja imat će mogućnost preuzeti žarulju u našim poslovnicama kojima pripadaju, o čemu će biti pravodobno obavješteni.

Inače, učinkovite LED štedne žarulje od 5 W, koje će biti dijeljene, mogu imati životni vijek do 80.000 sati. U usporedbi s običnom štednom žaruljom, ušteda električne energije je do 60%, dok u usporedbi s običnom žaruljom sa žarnom niti, ušteda dostiže i 90%.

Kada je u pitanju vijek trajanja, LED štednja žarulja 6 puta dulje traje od obične štedne žarulje, a 35 puta dulje traje od obične žarulja sa žarnom niti, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar.

2 komentara

 1. LED ili ŠTEDNE.
  Ovi novinari su neinformirani i nepismeni. Čak ni slika ne odgovara tekstu.
  Na slici nije LED već štedna žarulja na izboj, koja opet nije poželjna zbog sadržaja teških metala (žive), a brate
  trajnost im nije ni približno koliko kažu. Mislim da ni trajnost LED žarulja neće biti kako pišete. Ako bi svjetlila
  15 sati dnevno, po vašim podacima izdržala bi 15 godina. Ma dajte…

  A znate li da su žarulji sa volframovom niti namjerno skratili vijek trajanja samo zbog bolje prodaje. Ove žarulje se mogu proizvesti sa 10 puta većum vjekom trajanja, ali proizvođaču to ne ide na ruku jer mu smanjuje dobit. To sam nedavno gledao u jednom dokumentarcu.

  Da mi je samo doživjeti da neka velika korporacija bude dobro kažnjena zbog lažne propagande i obmane potrošača, ali teško…

  Like(0)Dislike(0)
 2. A Bože moj jeste milostivi u elektroprivredi…čuj dat ce žarulju naj ugroženijim -smiješno.Kolike nam pare puljju mogli bi nam dat veš mašimu,Joj ljudi nemojte ove žarulje nemojte koristiti ukuci osljepit ce te pa ce te davat ocnim doktorima..I DALJE TVRDIM DA NIGDJE NE DOLAZE VECI RACUNI NEGO U GRUDSKOJ OPCINI………..

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.