Sud presudio: Suljagic kriv za klevetu

Emir Suljagić, dužnosnik Građanskog saveza i nekadašnji član SDP-a i DF, dužan je Ivanu Šušnjaru, vlasniku portala Poskok.info isplatiti 3.000 maraka zbog klevete, saznaje Dnevnik.ba.

Naime, Šušnjar je u ljeto 2016. godine bio predložen za konzula BiH u Chicagu na što je burno reagirala sarajevska politička čaršija. Među „grlatijima“ je bio upravo Suljagić koji je na svome Twitter profilu Šušnjara nazivao „ustašom“, „rasističkim smećem“ i sličnim pogrdnim nazivima kojima je narušio njegovu čast i ugled.

Između ostaloga, Suljagić je bio napisao „kako će odlaskom Šušnjara na dužnost konzula u Generalni konzulat BiH u Chicagu ustaška Nezavisna država Hrvatska dobiti svoga prvog diplomatu nakon 1945“.

U grubom pokušaju diskreditacije, izravno je Šušnjara više puta etiketirao kao  pobornika fašističkog režima.

Šušnjar ga je tužio na Općinskom sudu u Širokom Brijegu za klevetu, na što je Suljagić odgovorio protutužbom.

Sud je nepravomoćno  presudio da Suljagić Šušnjaru treba isplatiti 3000 KM, a u potpunosti je odbačena protutužba.

Inače, Suljagić se tijekom procesa, između ostaloga, pokušao braniti i time da nije fizički tipkao postove na vlastitom Twitter profilu, što dovoljno govori o njegovoj vjerodostojnosti.

7 komentara

 1. Zalosno je sto s takvom marvom moramo imati zajednicke institucije.Nemoguc je bilo kakav politicki suzivot.Hrvati moraju naci nacina da odlucuju sami o sebi,jer te gluposti o bratsvu tri naroda,koji su ratovali medusobno,su teske gluposti.Jos pogotovu kad politicke elite iz Hrvatske odu u Sarajevu i govore kako se trebamo dogovorit i volit.Svak o svom brasnu,nikakvo bratstvo,samo postivanje zakona.

  Like(6)Dislike(0)
 2. Nizozemska se digla na noge jer vidi opasnost od islama,a nama govore kako je to lipo s njima zivit zajedno.Ma molim vas.,,,.

  Like(5)Dislike(0)
 3. Vidi,vidi sulje kako se osokolio.
  Oni turcin erdogan smatra bosnu njegovim pasalukom.
  Ovi suljaga ce biti ozbiljan kada pusti bradetinu do pojasa.

  Like(7)Dislike(0)
 4. Svaka cast. Klevetati covjeka a ne pojaviti se na sudu i ne stati iza svojih rijeci…..a zeljeti biti jos clan predsjednistva…grrrr

  Like(5)Dislike(0)
 5. Svima koji pricaju gluposti treba oprat jos i visu kaznu..pa ce ukljucit mozak prije jezika..

  Like(3)Dislike(1)
 6. Kako se nemogu komemtirat Violetine pelene. Ni pampers nemozes

  Like(2)Dislike(3)
 7. Ti usrani koliko si se usra pa nikakve ti pelene ne pomazu.
  Posran si od glave do nogu.

  Like(2)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.