Erogag: Djevojka iz Mostara prošla kraj zgrade HDZ-a pa dobila posao u Eleketroprivredi

Mlada Kornelija (23) nije mogla sanjati o boljem nastavku života nakon završenih 2 godine i 3 kolokvija na fakultetu Zdravstvenih studija u Mostaru. Naime, u razgovoru s našim Dejanom potvrdila je ono što kruži već duže vrijeme po gradu.

„Bila je to subota-nedjelja, slagat ću ti nemoj me držati za riječ, ‘nako fin dan. Prijateljica Iva i ja smo htjele prošetati malo gradom, napraviti đir do Španjolskog i nazad. Šetnjom smo vidjeli da je nešto novo izgrađeno i otišle smo do tamo, a prolaznici su rekli da je hotel Mostar tu već pola godine. U šoku smo samo produžile do Mepasa. Ali prije toga nas je zaustavio neki čovjek srednjih godina koji se predstaivo kao Stranka i pitao gdje radimo, čime se bavimo. Vidjele smo da izlazi iz zgrade HDZ-a, pa smo pomislile da će nam reći kako treba iznijeti ormare ili polijepiti plakate. Iva je rekla da njoj ništa ne treba i da ima druga-prva 40 KM, a ja sam bila naivna i neiskusna pa rekla da ne radim. On je odmah uletio s nekim formularima i rekao da ću dobiti nekakvu karticu, neko članstvo je spominjao, ne znam točno, ja popunila i rekao mi da dođem u ponedjeljak na posao.“

Na naš upit o moralnosti i etičnosti samog čina pri zapošljavanju, djevojka je i dalje bila zbunjena rekavši da i ona ne zna što kao polubabica sa Zdravstvenih studija sa završene 2 godine i 3 kolokvija može raditi u Elektroprivredi, ali da joj je obećano. Još jednom je naglasila da nije mogla ni sanjati ovakav životni zaokret nakon što je mislila da će život provesti u sadnji i branju smilja, malina, paulanije i ostalih egzotičnih bogomdanih hercegovačkih darova.

Kornelija je kroz šalu na kraju izjavila: „Šuti, dobro sam i prošla. Zamisli da su mi rekli da nosam ormare povazdan i lijepim plakaturine kao što sam mislila. A ovo mi je dobro upalo. Možda sam ja najbolji primjer da se dobrim radom, zalaganjem, trudom i višestrukim ulaganjem i radu na sebi može puno toga postići, a Elektroprivredu HZHB smatram dostignućem svojih snova što sam kao malena uvijek sanjala. Drago mi je da je netko prepoznao moj rad, a nepoznatom gospodinu Stranci i ovim putem želim zahvaliti.“

Našoj „sretnoj dobitnici“ želimo puno sreće i poslovnog uspjeha u koji nimalo ne sumnjamo obzirom na njezine stručne kompetencije, predanost i požrtvovnost u životu.

erogag.com –  satirični hercegovački portal

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.