Eronet izbacio RTV pretplatu sa svojih računa

Odbor sustava javnog RTV emitiranja u BiH izrazio je krajnju zabrinutost zbog odluke HT Eroneta da u rujanskim računima za fiksne telefone izostavi naplatu RTV pretplate, “što može dovesti do financijskog sloma javnih emitera”.

Računi BH Telekoma i M’tela i dalje će u sklopu mjesečnih računa za telefonske usluge sadržavati i RTV pretplatu.

Odbor sustava zahtijeva da Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine (PSBiH) ozakoni dosadašnji način prikupljanja RTV pretplate dok se ne propiše novi način prikupljanja. PSBiH ima odgovornost za provođenje Zakona o javnom RTV emitiranju u BiH kojim se uređuje i način financiranja javnih RTV servisa, kaže se u priopćenju Odbora.

Odbor sustava, kako se navodi, se u više navrata u proteklih godinu dana obraćao nadležnoj zakonodavnoj i izvršnoj vlasti u BiH da se riješi problem financiranja javnih servisa. Prije ljetnje stanke propao je pokušaj da se amandmanski izmijeni Zakon o JRTS BiH te i inicijativa da se izmjenama i dopunama Zakona produži dosadašnji način naplate pretplate do kraja godine.

Odbor sustava zahtijeva od nadležnih vlasti i osnivača da se bez odlaganja nastave razgovori i ozakoni bilo koji način naplate RTV pretplate koji će omogućiti nesmetan rad javnih servisa. Ako se hitno ništa ne preduzme, javnim servisima u BiH prijeti gašenje, priopćeno je iz JRTS u BiH.

9 komentara

 1. Gasi

  Like(4)Dislike(2)
 2. Mislim da govorim u ime većine Hrvats u BiH. GASI.

  Like(3)Dislike(2)
 3. Gasi

  Like(2)Dislike(2)
 4. dabogda vam se sva rodbina ugasila: anonimno,miki,on

  Like(0)Dislike(2)
 5. Gasi

  Like(2)Dislike(1)
 6. Sto bi placala sto nikad nisam pogledala uvije sam ispisivala uplatnicu bez rtv predplate ? Ne pada mi napamet

  Like(2)Dislike(1)
 7. Nikome ne smeta sto ugasite i unaprijed hvala!

  Like(1)Dislike(0)
 8. Pa i neka pretplate, ali neka nam daju digitalni signal kakav je i u RH, pa tko hoće neka gleda. Ne može se plaćati nešto što nema kvalitetnu sliku i teletekst, a da ne govorimo o kanalu na hrvatskom jeziku.

  Like(1)Dislike(0)
 9. Velike stete…

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.