Eurowings stiže u Mostar!

Eurowings će od ljeta 2018. godine letjeti iz Mostara! Odlučili su tako korisnici Facebooka, koji su Gradu na Neretvi pobjedu donijeli u glasovanju uživo, kada je Mostar ”presudio” najvećem konkurentu, irskom Shannonu, sa 6 % razlike.

Mostar je osvojio 38% glasova, na drugom mjestu je irski Shannon sa 32% glasova, dok je pobjednik iz prvog kruga, talijanski Trapani, završio na trećem mjestu sa 30% glasova. Podsjetimo, Trapani (31,6%), Mostar (31,2%) i Shannon (9,6%) ušli su u završno glasovanje za buduću Eurowingsovu destinaciju u 2018. godini, kada je talijanski Trapani za samo 0,4% bio bolji od Mostara.

No, nakon finala razlog za slavlje imaju stanovnici hercegovačke prijestolnice. Ranije su čelnici Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanske županije pozvali sve stanovnike da svojim glasovanjem daju podršku Mostaru kao izboru Eurowingsove destinacije za ljeto 2018. godine. ‘

‘Bila bi to kruna zajedničkih napora Zračne luke, Grada Mostara i Vlade HNŽ koja je za sufinanciranje letova u prošloj i ovoj godini izdvojila značajna financijska sredstva”, rekao je premijer HNŽ Nevenko Herceg. Naveo je kako će, budući da gospodarski razvitak Županije u značajnoj mjeri ovisi i od zračne povezanosti s europskim i svjetskim središtima, još snažnije podupirati rad Zračne luke.

Dodao je i kako će se s predstavnicima Ministarstva prometa i veza Republike Hrvatske održati sastanak na kojem će se, uz ostalo, razgovarati o mogućoj uspostavi leta između Mostara i Zagreba. Ljubo Bešlić, gradonačelnik Mostra, istaknuo je da redovita zračna veza prema Njemačkoj znači i bogatu klijentelu i sve one koji žele istraživati nepoznato, te kako se nada da će Mostar biti top turistička destinacija.

Bljesak.info 

2 komentara

  1. To,bravo za Mostar,sad ćemo moći za sat vrimena biti kod kuće i 50€.Super.

    Like(0)Dislike(0)
  2. Ta će Eurowings dat će im Zrinjo 5 komada hahahahahah

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.