Evo koliko je Čilić zaradio ulaskom u finale Wimbledona

Prvi put u karijeri Marin Čilić zaigrat će u finalu wimbledonskog turnira. Tri godine u nizu bio je zaustavljan u četvrtfinalu, a ove je godine učinio već dva koraka više. U polufinalu je sa 6:7 (6), 6:4, 7:6 (3), 7:5 pobijedio Amerikanca Sama Querreya, u ovom trenutku 28. tenisača svijeta.

Finale je u nedjelju u 15.00 sati, a Marin je već osigurao 1200 ATP bodova i 1.100.000 funti (nešto manje od dva i pol milijuna maraka).

Hercegovac je rekorder od početka tzv. ”Open ere” u tenisu (od 1968. godine) kada su u pitanju pokušaji dolaska u prvo finale Wimbledona. Naime, Međugorac se iz 11. puta plasirao u finale ovog natjecanja, a zanimljivo, njegovom današnjem protivniku ovo je bio 10. Wimbledon, no ostao je ”kratkih rukava”.

Čilić je prvi Hrvat u finalu Wimbledona nakon 2001. godine i Gorana Ivaniševića koji ga je tada u svom četvrtom finalu osvojio.

10 komentara

 1. Laju li sad zagorci na hercegovce valjaju li sad hercegovci jesu li sad lopovi

  Like(4)Dislike(3)
 2. Mogu oni svi hercegovcin dignit spomenik koliko su im sportasa dali i medalja donjeli, nikad im se nece oduzit….

  Like(4)Dislike(1)
 3. Pa kad toliko zaradiva nek caci kupi nove hlace uvjek u onim jednim.

  Like(0)Dislike(2)
 4. kakva izravna korist hrvatske od čilića,svi mi znamo da nije hrvat iz hrvatske i da njemu nije bilo interesu to biti nebi niti bio…!?

  prema tome triba njega pitati zašto nije nastupa pod zastavom BiH odakle i je i zašto ima prebivalište u monte carlu i zašto uzima od RH sportsku stipendiju pored svih miliona koje zaradi ?

  dajte pijte te tablete za pamet molim vas…

  Like(2)Dislike(8)
 5. Za Ninu : Kada Bošnjaci ne budu nazivali Hrvate kao Bosance katolike i kad im ne budu namećali Komšiće i ostale Hrvate po zanimanju kao političke predstavnike Hrvata. Kad priznaju da su napali Hrvate u prošlim ratu, da bi od malobrojnijeg naroda uzeli teritorij za sebe( Kakanj, Vareš,Bugojno,Konjic,Jablanicu,Travnik i ostala mjesta iz kojih su protjerali 300000 tisuća Hrvata . Tada će Hrvati iz BiH osjećati da je to i njihova država i igrati za nju.

  Like(5)Dislike(0)
 6. sve je to meni jasno jer sam i sama hercegovka samo napominjem da u slučaju čilića koji naravno nema veze sa hrvatskom i ako uzme to državljanstvo tada i on ima neki interes zar nije tako !?
  valjda ga niko nije primorao na to hehe

  Like(2)Dislike(0)
 7. A bas oda li mu caca u jednim hlacama uvjek? Ako je tako,molio bih vas da mi posaljete broj hlaca ja bih donirao,i voli li sametne. Hvala.

  Like(0)Dislike(0)
 8. Ja imam kuma u medugorju i tako nesto pricali ja kazem kako sam vidio cacu mu nanjemu nekakve hlace kaze meni kum jeli zute kaze te su vazda na njemu .

  Like(1)Dislike(0)
 9. Njegov Otac je pošten,dobar i skroman čovjek.

  Like(0)Dislike(0)
 10. Ma koga briga i za njega a i za njegovog cacu. To su ljudi cisti materijalisti. Njemu je kao svejedno sta je obukao on je zvijezda i njegov mali. Ostvario je slavu i to je dovoljno takvim ljudima. Citav svijet se vrti oko njega. Zaboli njega i za HR i za BiH. Sve ce oni biti po potrebi

  Like(1)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.