Federalna inspekcija zdravstva vrši provjere u SKB-u zbog smrti beba

Federalna inspekcija vrši provjere u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) u Mostaru zbog nedavne smrti tri bebe u ovoj zdravstvenoj ustanovi, potvrdio je za Klix.ba glasnogovornik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Pero Pavlović.

Federalni inspektor zdravstva je na zahtjev ministra zdravstva, rada i socijalne zaštite HNŽ-a Gorana Opsenice došao izvršiti inspekcijski nadzor u SKB Mostar, a ministrov zahtjev se temeljio na događanjima vezanim za smrt nekoliko beba u bolnici.

Pavlović dodaje da su u pitanju federalne inspekcijske provjere, s obzirom na to da HNŽ nema zdravstvenog inspektora. Rezultati će biti dostavljeni ministarstvu nakon čega će javnosti biti poznato više informacija.

Podsjećamo, u mostarskoj bolnici za mjesec dana su umrle tri bebe, što je drugi nemili slučaj ove prirode u ovoj zdravstvenoj ustanovi kada se u obzir uzme da je od početka 2015. godine umrlo još deset beba. Dvije obitelji iz Mostara, čiji su dječaci preminuli 16. i 21. kolovoza 2016., sumnjaju da je smrt uzrokovala opasna bakterija klebsiela pneumonije (klebsiella pneumoniae), od koje je prošle godine na istom odjeljenju umrlo troje djece.

Iz bolnice su negirali da je uzrok smrti beba bilo kakva bakterija.

1 komentar

  1. Opet ce se sve zataskat

    Like(2)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.