Film “Hajduk Mijat Tomić” pretpremijerno prikazan u Kosači

Priča o hajduku Mijatu Tomiću u mostarskoj Kosači ispričana je pretpremijerno na velikome filmskom platnu. Nemoguće se oteti dojmu dupkom pune dvorane i oduševljenju prisutnih koji su u više navrata film, glumce, redatelja, scenaristicu i ostatak ekipe pozdravili višestrukim i dugotrajnim pljeskom.

Film „Hajduk“, kako idejom tako i izvedbom, djelo je tomislavgradskoga bračnog para Perić – SP filma. Prvi je ovo dugometražni povijesni film na ovim prostorima pa tako zaslužuje svoje mjesto u domaćoj kinematografiji. Redatelj filma je Branko Perić, a scenaristica Mara Perić. U filmu su glavne uloge odigrali Josip Tabak, Goran Grgić, Damir Beljo, Borko Brajović, Sado Seferović i Amer Tarabar, a glazbu potpisuju Mihailo Božović i Josip Vukoja. Film je sniman duže od godinu dana na autentičnim lokacijama na Duvanjskome polju, u Parku prirode Blidinje te u Tešnju.

Mara Perić istaknula je kako je zadovoljna što je priča privedena kraju. „Bilo je naporno kao i svako snimanje, ali uz dobru organizaciju uspjeli smo ostvarili ono u što smo vjerovali.“

„Ovaj film ne treba uspoređivati s velikim povijesnim spektaklima, jer su to bolji filmovi od našega, ali sa sigurnošću mogu reći da je u ovaj film uloženo jednako truda, rada i odricanja kao da smo snimali najbolji film na svijetu i vjerujem da će publika razumjeti onu poruku koju smo mi željeli prenijeti. Dodajem i poruku odgovornima da obrate više pažnje na ovakve projekte.“ rekao je za tomislavcity redatelj Branko Perić.

Blidinje.net

1 komentar

  1. Super

    Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.