Film o Kostelićima snimali 23 godine, natječe se za Oscara

Nakon 23 godine snimanja, predstavljen je dokumentarni film “Gnothi Seauton” o nestvarnim uspjesima obitelji Kostelić. Prvi kadrovi filma, čiji je autor Bruno Kovačević, snimljeni su kad je Janica Kostelić imala osam godina. Posljednji kadar dokumentarnog filma je iz Sočija 2014. godine.

Na premijeru u Branimir centru u Zagrebu došlo je oko 500 ljudi, među kojima su bili premijer Zoran Milanović, obitelj Kostelić, Vedran Pavlek, braća Mamić, Severina Vučković, autor dokumentarca Bruno Kovačević s prijateljicom, koja je svojim izgledom mamila poglede uzvanika, te mnogi drugi ljudi iz javnog i života.

”Gips je bio naš trener u Medveščaku gdje sam skijao. Kad sam došao na televiziju, upoznao me s klincima, rekao mi je da bi želio razvijati njihovu karijeri i kako bi želio da izgleda ta karijera u sljedećih 12 godina. Uhvatio sam se za mamac i, malo po malo, prošle su 23 godine” rekao je Bruno Kovačević za Dnevnik HRT-a.

Konkurira za Oscara

Film nosi starogrčki naziv “Gnothi Seauton” što u prijevodu znači “upoznaj samog sebe”. Nakon hrvatske premijere, ide u svijet, a uvrstili su ga u program na 15-ak filmskih festivala. Prikazivat će se i u kinima u New Yorku i Los Angelesu te će konkurirati za Oscara u kategoriji najboljeg dokumentarca.

(24sata.hr)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.