FOTO: Ambasador Austrije u BiH Martin Pammera posjetio Violetu

Tvornicu Violeta u Grudama u srijedu je posjetio Ambasador Austrije u BiH gosp. Martin Pammera.

Ambasador gosp. Pammera je uz gosp. Ćorluku, vlasnika Violete obišao tvornicu i upoznao se sa proizvodima i standardnima po kojima se radi proizvodnja u navedenoj kompaniji.

Violeta je potpisala ugovor i sa austrijskim trgovačkim lancem Spar, a taj ugovor je bila jedna od tema ove posjete.  Taj ugovor će značajno doprinijeti izvozu Violete, a samim time i države.

-Velika mi je čast što sam bio u Grudama i posjetio kompaniju Violeta koje je veliko iznenađenje. Posebno me raduje što će proizvodnja Violete biti u Austriji, jer kvaliteta proizvodnje Violete je na vrhunskom nivou, izjavio je Martin Pammera.

-Već smo u Hrvatskoj i Sloveniji prisutni dugo niz godina, te smo ponosni na uspjeh u Sloveniji. Austrijski lanac je prepoznao kvalitetu Violete i dogovorili smo da Violeta bude prisutna u Austriji. To je za nas veliki izazov i velika obaveza. Konkurencija je velika, potrošači su sigurno zahtjevni, ali mi smo do sada sve te zahtjeve udovoljili. Austrija je blizu nas, transportni troškovi nisu veliki. Imamo kvalitetu i mislimo da ćemo u Austriji postići velike rezultate, izjavio je Petar Ćorluka.