FOTO: Biskup Perić podijelio sakrament Sv. Potvrde u župi Tihaljina

Župljani župe Tihaljina u subotu su imali razloga za veliko slavlje, jer je na svečanoj svetoj Misi u prepunoj župnoj crkvi podijeljen sakrament Sv. Potvrde za 51 krizmanika osmog razreda, te prvog i drugog razreda srednje škole.

Sakrament Sv. Potvrde podijelio je mostarsko-duvanjski biskup msgr. Ratko Perić koji je i predvodio misno slavlje uz koncelebraciju nekoliko svećenika.

Riječi dobrodošlice biskupu Periću uputio je župnik fra Branimir Musa i dvoje krizmanika koji su biskupu uručili cvijeće. Misno slavlje svojim pjevanjem uveličao je zbor iz Humca predvođen fra Marinom Karačićem.

Tijekom propovijedi biskup je pričao o Mariji Magdaleni, kako je imala sedam đavola u sebi, te kako se promijenila i počela slijediti Krista. Poruka propovijedi bila je da budemo čisti od svih grijeha i da svoj život skroz posvetimo Kristu.

Na kraju proslave uslijedilo je zajedničko fotografiranje krizmanika, a radost susreta i zajedništva župljani i gosti odnijeli su u svoje domove gdje je nastavljeno cjelodnevno slavlje.

grude-online.info

75 komentara

 1. Samo u našim jebenim Grudama nema valjane pričesti…

  Like(17)Dislike(15)
 2. Biskup Peric je nepozeljan u Grudama
  Bernard je za njega SVETAC!!!
  Radije bi da me krizmaju ski kolom nego da me ovaj gad krizma!!!!!

  Like(18)Dislike(31)
 3. Okanite se gruda je vas čovik krizma!

  Like(4)Dislike(4)
 4. Biskup u propovijedi pričao o sotoni da o čemu će pa tu se najbolje snalazi tu je doma.

  Like(12)Dislike(16)
 5. gledajte slike gruđani pa nek vam je muka.

  Like(8)Dislike(17)
 6. Muka nam je čim vidimo kako si se potpisao

  Like(22)Dislike(7)
 7. Nemoj te trovat narod,bando jedna neodgojena ljigavci jedni,more svak birat di ce se krizman..

  Like(6)Dislike(3)
 8. Dragi pepe u grudama je valjana pricest a meni kao i ostalim Grudanima valji su i ostali sakramenti za tebe pepe ima drugih zupa pa izvoli

  Like(6)Dislike(4)
 9. Čestitke krizmanicima!!

  Like(20)Dislike(1)
 10. Lijepo svecano i pristojno kako i prilici ovom sakramentu sv krizme sve pohvale i cestitke krizmanicima a posebno hvala nasem fra Branimiru koji vodi zupu Tihaljina i drzi u Duhu vjere ove mlade.

  Like(25)Dislike(0)
 11. Cestitke a i grudska dica su bozija dica a njihovi roditelji
  bi se tribali samo stiditi sto su tu zupu pretvorili u samo svoju sramotu.

  Like(11)Dislike(11)
 12. Ma briga me za Perica…nego bila jedna kuma…sva u crnom… a ja neznam ko je ?

  Like(11)Dislike(2)
 13. Dome u pravu si trebala bi se cijela biskupija stidjeti ali ne zbog gruđana već zbog toga kakva biskupa imamo.

  Like(10)Dislike(7)
 14. Kako sub se dica krizmala dok su bili tuda turci i ko je krizmao,je li to valjano.Bitno je da se to plati,,da se narod sisa.Evo i u medjugorje se hoce staviti financijski tokovi pod nadzor.

  Like(1)Dislike(3)
 15. Gruđani misle da su u pravu a nisu.
  Dovoljno se okrenuti oko sebe i vidjeti kako to rade sve katoličke župe oko Gruda, zatim dalje u susjednimopćinama, državama i na cijelom svijetu. I vidjeti će da su oni kontra sviju. Jadnici, ža mi vas je, opet ćete morat na krizmu i vjernakuk.
  Vi stvarno živite u turskom vrimenu prije 300 godina

  Like(5)Dislike(9)
 16. Čitam jutros ove komentare i naj radije bih zaplakao! Pa dajte ljudi pogledajte još jedanput ove slike, ovu prekrasnu mladež i njihov dan i dan njihovih roditelja, kumova, rodbine… ZAŠTO VI POJEDINCI BAŠ SVE MORATE “POPLJUVATI”

  Like(19)Dislike(3)
 17. Zašto?
  Zašto zla krv. zavist, mržnja.
  U ovim komentarima samo to osjećam.
  Svi smo mi grešnici, vi koji podržavate biskupa, a i vi gruđani koji ga ne po državatae, a i ja zajedno s vama.
  Kako možete ostavljati ovakve komentare, a niste se potrudili razumjeti Božju riječ.
  Svakom od nas, (ja, vi, biskup ili Papa), dato je na izbor, a taj izbor bit će nam na teret ili na slavu na konačnom sudu. Svećenik, biskup Papa, kao i svi mi grešni su ljudi, i podliježu sakramenti ispovijedi i pričesti i odgovarat će za svoje postupke i propuste kao i svi mi. Rečeno je: “Onima kojima je više dano, više će se od njih i tražiti.”. Sačuvajte čistu dušu, ne sudite nikome za njihova dijela jer niste pozvani za to. Ja znam da je u ljudskoj prirodi da sve i svašta prikažemo lošim, a sebe opravdavamo i hvalimo. Ne radite to.
  Pođite najprije od sebe, priznajte svoje grijehe i pokajte se za njih. Ako to iskreno napravite vidjet ćete da nemete potrebe da bilo koga osuđujete, grdite i prozivate za njihova dijela. Prosto, vaša duša nađe mir, nestane zlobe i zavisti, gledate svakog čivjeka drugačijim očima, ne osuđujete ničija dijela već tražite ono dobro u tim ljudima.
  Pokušajte. Ja sam griješan čovjek i stalno posrćem, ali se nastojim svaki put ustati i krenuti dalje putem bez zlobe, zavisti, osuda i svih mogućih grijeha koji u prvom redu truju našu dušu i naše živote.

  Čestitke krizmanicima. Neka im ova potvrda bude pečat za živos s čistom dušom, a ne samo folklorni čin.

  Like(21)Dislike(0)
 18. Domaći u kojem si komentaru pročitao da netko nešto loše napisao ovim krizmanicima i kumovima a duga je stvar što dežurni lajavci kad vide sliku biskupa odah spominju Grude. Gruđani sa biskupom nemaju problema drugo je što se on nameće silom da problem postoji.

  Like(4)Dislike(1)
 19. gruđani imaju posebnog biskupa on je na semaforu radi u eduarda

  Like(4)Dislike(5)
 20. Ko viruje u Boga krizma se neopterećeno u Grudama. A ko viruje u pratre i popove nek iđe biskupu u Mostar. I sve rješeno!!!

  Like(8)Dislike(4)
 21. Čestitke krizmanicima…
  A komentatorima na poseban nacin zelim da im Duh Sveti udjeli svoje darove…osobito Razum i Strah Bozji…,a malo i Znanja ne bi
  škodilo ???

  Like(12)Dislike(0)
 22. Drinovčanac, nisi ti baš pravi Drinovčanac, ti si iz Bornoga Doca. Još nisi dobro naučio šta je biskup, šta nadbiskup, a šta sotona u biskupskoj odori.

  Da si to naučio, znao bi da je biskup Perić totona.

  Nisi naučio jer nisi išao ni na vjeronauk ni u školu.
  Samo sam te jedanput vidjela da si prošao pored drinovačke škole, ali nisi znao da je to škola.
  Mislio si ra je zadružni dom i pitao si imali tamo kupiti bate-kumenjaše.
  A kada su ti rekli, nije ovo zadruga, ti si pitao zašto je ona tako velika kuća kada nije zadruga?

  Đava te lipi odnija, kad si tako zalupan. Amen.

  Like(7)Dislike(3)
 23. Domaći, nije istina da netko pljuje po svima – krizmanicima, kumovima, roditeljima…
  Pljuje se samo po biskupu Periću i to sa pravom.
  Jer je kriv. Mrzi i ne priznaje grduske fratre, ne priznaje ni Međugorje i on više sliči na ortodoksnog komunistu nego na svećenika.

  Stoga, postoji najvjrojatnija mogućnost, a to je razvidno i po izaslaniku Pape, da će Međugorje biti zvanično priznato kao svetište i da više ne će biti pod ingerencijom mostarsko-duvanjske nadbiskupije, nego izravno pod Vatikanom.

  Like(4)Dislike(4)
 24. A ovaj iz Ruzica dovoljno sto se potpisa …netriba dalje komentirat zna se koliko je bistar… zamjeni ti Perica i sve dovedi u red…

  Like(0)Dislike(0)
 25. baba lončaruša

  ružići, od kuda ti znaš što je krizma, fratri, biskupi, općine, gradovi, država…?
  Jer, nisi išao u školu. Ni onu večernju, a ni na vjeronauk.
  Ni usmeno nisu mogao čuti nešto o tomu, a kamoli zapisati. I da si čuo, nebi mogao ni zapamtiti.

  Pošto nikuda nisi ni otišao dalje od vrha Maliča prema jugu, niti od one ograde od suhozidine u blizini Cerova Doca, na istoku. Niti dalje od Marića strane na sjeveroistoku, ni od Polica prema zapadu.

  Ti samo znaš kako ovce bleje, kako koze mekeću, magare reve i vukovi viju.
  Jer, ti si iz Ružića.

  Like(3)Dislike(3)
 26. Gruđjani misle da su kulturni i pametni jer žive na glavnoj cesti i jer su im komunjare napravile varoš oko duhanske stanice. Koja malograđanština, ta zna se da nisu ni postojali u vrijeme kad su Ruzici imali župu. A džaba vam je, biskup je biskup i jedino on može podijeliti sakrament krizme(ili njegov izaslanik). Šta ćete kad umre stari Bernard? Otići u sektu?! Bog vas blagoslovio! ?

  Like(8)Dislike(3)
 27. Komunjare varos,a kava sve ostalo?????

  Like(4)Dislike(0)
 28. Jedini pravi Grudjanin je siptar sto pece bureke?

  Like(5)Dislike(0)
 29. Ajde šta ste se dovezali biskupa, covik samo radi svoj posa. Dabogda i u nas dolazio krizmavat dicu. Nego smo se odmetnuli od Crkve ko hajduci. Kako je lipo vidit ovo u Tihaljskoj župi i popovi i fratri zajedno ko što Bog zapovida. Ali oni imaju pametnog župnika, svaka mu čast, vidi se da je Boziji covik, ali i da je vidio malo svita. Čestitam krizmanicima i kumovima!

  Like(12)Dislike(1)
 30. Naš biskup je malo grub, ali takvo mu je poslanje. Ipak je on postavljen od Rima i mora radit po crkvenom zakonu. Sigurno ne tjera nikakav inat nego radi i djeluje po svojoj savjesti i uvjerenju, pametna je to glava. Pročitajte ponešto što je napisao.

  Like(3)Dislike(1)
 31. kad umre Bernard Gruđani će zvat tebe Kumašine

  Like(0)Dislike(0)
 32. Ajte vi ružićani šutite imate više u župi jehovaca nego katolika.

  Like(6)Dislike(3)
 33. Biskup koji ne priznaje Međugorje,pametnom dosta.Javljaju se ružićanci i drinovčanci najviše komunjara su imali iza 45-te,a i danas imaju stranke koje se zovu SDP.

  Like(1)Dislike(3)
 34. U Medjugorje nitko nije duzan vjerovati. Pa ni biskup. Isti taj biskup drugima ne zabranjuje vjerovati niti zapovijeda. Osobna stvar svakog pojedinca. Duzni smo vjerovati jedino u Istine Katolicke vjere…koje su objavljene u Svetom pismu i proglasene od strane Opce crkve,tj.uciteljstva. A mnogi koji navodno vjeruju u Medjugorje ne idu ni na nedjeljne mise…

  Like(2)Dislike(1)
 35. VJEROVANJE APOSTOLSKO

  Vjerujem u Boga, Oca svemogućega,
  Stvoritelja neba i zemlje.
  I u Isusa Krista, Sina njegova jedinoga,
  Gospodina našega,
  koji je začet po Duhu Svetom,
  rođen od Marije Djevice,
  mučen pod Poncijem Pilatom,
  raspet, umro i pokopan;
  sašao nad pakao;
  treći dan uskrsnuo od mrtvih;
  uzašao na nebesa,
  sjedi o desnu Boga Oca svemogućega;
  odonud će doći suditi žive i mrtve.
  Vjerujem u Duha Svetoga,
  svetu Crkvu katoličku, općinstvo svetih,
  oproštenje grijeha,
  uskrsnuće tijela, i život vječni. -Amen.

  Dragi krizmanici neka vas ta vjera vodi kroz život.

  Like(5)Dislike(0)
 36. Je li istina da je biskup Perić autor i Svetog pisma?

  Like(3)Dislike(2)
 37. Odakle si prepisa komentar.Isti si Milijan Brkić ili Pavo Barišić ili možda Ante Đapić.

  Like(1)Dislike(0)
 38. Na Ledincu je krizma dngodine. Vidit ćemo koliko će bit Gruđana, svaki put ih bude! Nisu svi gruđani protiv biskupa!

  Like(2)Dislike(1)
 39. Nije u Grudama niko protiv biskupa već je obrnuto. Shvatite jednom i zauvijek gruđani ne daju franjevce,župa će ostat franjevačka sviđalo se to crkvenim vlastodršcima ili ne.Bilo koji svećenik može biti postavljen na župu ali mora biti franjevac, jer su to franjevci zaslužili da ih narod zaštiti od progona.Lako je danas biti svećenik bilo kojeg reda, trebalo je sačuvat vjeru za vrijeme turske vladavine,pa za vrijeme komunizma itd. A ovi pametnjakovići iz susjednih župa niste upućeni nego što vam kažu sadašnji župnici mislite da je to istina.

  Like(4)Dislike(1)
 40. Ti gola istina,samo mislis da si upućena a znas vrlo malo! Da,za vrime turaka fratri su obilazili narod i dilili sakramente. Dolaskom Austrougarske 1878.g.stječu se uvjeti za redovnu crkvenu hijerarhiju u Bih koja se i uspostavlja,mislim 1882.g.Papa imenuje biskupe a oni uspostavljaju župe. Problem je u grudama jer ste ostali u turskom vremenu da ne kažem zemanu. Pa nek dobronamjerni vjernici kažu jel problem biskup ili nelegalni fratri?!

  Like(1)Dislike(1)
 41. Oprosti malo sukob gruda i biskupije traje dok su ovi fratri bili djeca osim fra Bernarda,znači ovo su fratri kao i ostali franjevci, a vi uporno provlačite termin nelegalni fratri, jer je ih nelelegalnim proglasio njihov progonitelj i nitko više.Zar nije nihova veličina i kod naroda i kod boga što su došli na upražnjena mjesta koja su ostala iza fratara kukavica kao što su fra Marko Dragičevit i fra Miro Šego i nemoj mislit da su grudski fratri ostavljeni od svojih kolega. Više ih posjećuju ti legalni fratri nego ove gore spomenute. Pouzdano znam da i velikom broju popova ne odgovara ova vladajuća garnitura što se vrti oko biskupa i jedva čekaju smjenu.

  Like(2)Dislike(1)
 42. Ne,tzv. Hercegovacki slučaj traje već oko stotinu godina a intezivirao se god 1976. Enciklikom Pape sada pokojnog Pavla sestog. Enciklika ili je dekret(mislim da je dekret) nalaže predaju 8 župa u Mostarsko duvanjskoj biskupiji na upravljanje biskupijskim svećenicima. E a sad triba malo poznavat i nasu vjeru tj teologiju. A jedna dogma kaže da je sveti Otac nepogresiv u pitanjima vjere, znači ne u svemu al u vjerskim pitanjima,da. A Crkva(svi smo Crkva i vjernici i kler) ala sad mislim na kler počiva na hijerarhiji. A i tri su postulata u franjevaca: Poslusnost, sironastvo i čistoća! Sapienti sat.!

  Like(1)Dislike(1)
 43. Ovu zadnju rečenicu od jup-a ponavljaju ovi što su za popove kao papige.Znači ako fratru dođe naredba da skoči sa crkve morao bi skočiti. Ali je ovdje sukob vjerika i crkvene vlasti a ovi fratri su posljedica a pohlepa crkvene vlasti je uzrok.Amen.

  Like(2)Dislike(1)
 44. Dakle, nisu u sukobu župljani Gruda s biskupom nego s sv Stolicom a mjesni biskup samo sprovodi dekret Vatikana. To sve fratri u Grudana znaju i zato je velika njihova odgovornost. Ja ih sudit ne ću,ima Onaj na nebesima ali stvari tako stoje. Bog!

  Like(1)Dislike(1)
 45. Sveta stolica je suspendirala ove fratre samo mi reci na čiji prijedlog dakako na prijedlog mjesnog biskupa, a ti tvrdiš suprotno.

  Like(2)Dislike(0)
 46. Papa je poslao Nadbiskupa jer ovome ne vjeruje a izmedju ostalog i o slucaju franjevaca a ja se pitam zasto je u franjevackim zupama krizma radnim danom na primjer Ppsuski Gradac subota 5 sati popodne

  Like(0)Dislike(0)
 47. Ovi grudski i čapljinski svećenici su totalno nelegalni. Njih je general franjevačkog reda “izbacio” iz reda, znači nisu franjevci. Biskup im je zabranio djelovanje u okviru njegove rimokatoličke dijeceze.
  Nisam sigurna da li im je neko suspendirao svećenički red.

  I tu nema diskusije. Oni nelegalno vrše obrede, dijele sakramente i na kraju lažno se predstavljaju.

  Slijediti takve duhovnike je totalno sektaštvo.

  A biskup Perić je takav kakav je, ali je najmanje kriv za ovaj problem. Naslijedio ga je kao gotovo rješenog što se tiče biskupije.

  Like(0)Dislike(1)
 48. Nisam nikada bila u Grudama na misi pa me zanima kako vi molite Vjerovanje, kažete li “Vjerujem u Duha Svetoga, svetu Crkvu katoličku,…..” i molite li u Euharistijskoj molitvi “pomeni se, Gospodine, Crkve svoje širom svijeta:usavrši je u ljubavi zajedno s papom našim Franjom. i biskupom našim Ratkom, i sveukupnim svećenstvom………

  Like(0)Dislike(2)
 49. I u Osijeku je krizma subotom.
  Iz čisto praktičnih razloga – gužve. Da je nedjeljom ne bi svi mogli stat u crkve.
  I šta fali da je krizma subotom???????????????

  Like(1)Dislike(1)
 50. Za miki:Di se to u molitvama spominje progonitelj, nije nigdje pa zašto bi i u Grudama. Ratko nama ne fali ni u jednom pogledu a mi njemu falimo ako ništa u financijskom.

  Like(1)Dislike(0)
 51. A papa Franjo??????????????
  A ostali svećenici???????????????????
  I cijela katolička Crkva????????????????
  Kako onda molite Euharistijsku molitvu????????????????
  A kako Vjerovanje???????????????

  Ne falite vi njemu financijski, ima on dovoljno. Ali ja vjerujem da nije sretan ovakvim stanjem u Biskupiji.

  Like(0)Dislike(1)
 52. Cijela katolička Crkva spominje se svog biskupa u Euharistijskoj molitvi.
  Jer svi imaju biskupa, svi katolici.

  Like(0)Dislike(1)
 53. Ajde vi pametne glave recite da li je gruđanima grijeh što vole franjevce i ne žele predat župu drugima. Nisu guđani protiv popova ni protiv biskupa ali više vole franjevce, a biskup ako mu fali popovski župa neka proba di nema otpora npr. u Ružićima,Drinovcima,Posušju bilo gdje,zašto baš u Grude. Nisu grude bogom dane za popove otkud mu tolika volja.

  Like(1)Dislike(0)
 54. Nije poanta ove priče sto tko voli. U Crkvi se MORA postovati hijerarhija, nema demokracije ko u političkom životu. Redovnici,znači i franjevci, slusaju svog red poglavara(provincijala) a poglavar slusa biskupa. Biskup odgovara direktno Papi za stanje u svojoj dijacezi. I naravno slusa Papu. U tonu ja bit ove priče iliti slučaja. Pa nije sve u parama misa mu njegova.

  Like(0)Dislike(0)
 55. Na žalost u crkvi današnjega vremena pare su na prvom mjestu kako inače objasniti ponašanje biskupije po pitanju međugorja a pogotovo osvajanje teritorija po Mostaru kad je buktio naj žešći rat. Znači lovilo se u mutnom.

  Like(0)Dislike(0)
 56. Kakvo “osvajanje teritorija” Bog te pomoga. O čemu ti to.

  Sve rimokatoličke župe daje na upravu župnicima biskup, u svojoj biskupiji. Bez obzira jesu li svećenici franjevci, isusovci, benediktinci ili dijecezanski svećenici ili……. svakom ponaosob daje župu na upravljanje.
  Tako da su ove vaše priče o “napadima”, “progonima”, “osvajanjima” pomalo bezveze ( da ne upotrijebim neku goru riječ).
  Vidi se da ste (u vjerskom smislu) odrasli van katoličke Crkve. Vidi se da su vas odgajali (opet u vjerskom smislu) neki ratnici a ne svećenici.
  Vaše je legitimno pravo da pripadate kojoj god hoćete crkvi, ali nemojte držat slovo cijeloj katoličkoj Crkvi, a niti znate šta je, niti kako je organizirana, a izgleda ni u koga vjeruje.

  Žalosno je da svaka vjerska tema na ovom području mora neizostavno završiti na raspravi o grutskim pustipratrima i njihovim sljedbenicima.

  Like(0)Dislike(1)
 57. Pop se zakačio na komentare, nemaš pametnijeg posla.

  Like(1)Dislike(0)
 58. Za MIKI, dođeš u Grude u crkvu i vidiš kako se mole. To ti nije velik problem. Onda bi i imalo smisla da pametkuješ po internetu

  Like(1)Dislike(0)
 59. Za drugog Amonimnog-Kako nije osvajanje kad i vrapci na grani znaju da je Perić osnovao župe u Mostaru 1992./93. u vrijeme najvećih ratnih sukoba i dijelom okupiranoga grada

  Like(1)Dislike(0)
 60. Za mostar

  Bog te pomoga pa to mu je posa.
  Biskup je odgovoran za pastoral u cijeloj biskupiji.
  Biskup daje župe na upravu svakom svećeniku poimenice. Ne neimenovanom franjevcu ili isusovcu ili dijecezanskom svećeniku nego svećeniku imenom i prezimenom.
  Svaki puta kad se mijenja župnik na određenoj župi dolazi u pravilu tajnik biskupije i zapisnikom preuzima župu od bivšeg svećenika i predaje je novoimenovanom.

  Nemoguće da vam ništa u organizaciji katoličke Crkve nije jasno.
  Progooglajtee malo, malo se informirajte.

  Like(0)Dislike(1)
 61. Nemoguće da niste nikada prisustvovali Svetoj misi na kojoj biskupov povjerenik ili sam biskup predstavlja novoimenovanog župnika.!?.!?

  Like(0)Dislike(0)
 62. Je to mu je posa. Podijelit narod, posvađat susjede i sve to u ratu. Tu je išla i podjela humanitarne pomoći podobnima(famozne jakne). Mostarci koji su u njem bili u vrijeme rata znaju o čemu govorim.

  Like(2)Dislike(0)
 63. Za mostar

  Meni je 53 godine i dobro se sjećam predratnog Mostara.
  U vjerskom smislu jako zapuštenog i trebalo je što prije provesti evangelizaciju. I biskup je morao osnovati župe tamo gdje ih nije bilo, a vi znate jako dobro zašto ih nije bilo.

  Jel stvarno biskup dijelio humanitarnu pomoć????????????

  Like(0)Dislike(0)
 64. Biskup Perić je imao tu nesreću da preuzme nesređenu biskupiju u vrijeme tranzicije.”Bože mili ko bi reko lani da će Božić slavit partizani”
  Njegov prethodnik biskup Pavao Žanić nije htio ni da ga sahrane u biskupiji. Što je presedan.

  Biskup Ratko Perić je sam od sebe nesimpatičan i netolerantan a dočekala ga hrpa problema.
  Odmetnuti franjevci, komunisti koji bi organizirali katoličku crkvu po uzoru na socijalistički savez, rat, ukazanja u Međugorju…………
  Istina je da se sa svim tim loše nosi, ali za nastanak tih problema nije on kriv. Sve te probleme je naslijedio.

  Like(1)Dislike(0)
 65. Govorili vi šta god hoćete o Ratku Periću on je zaređeni biskup.
  I dok ga Vatikan ne razriješi naš je biskup-ordinarij. I kao takvog ćemo ga poštivati.

  A za svoje propuste će, kao i svi mi odgovarat Bogu Svevišnjemu.

  Like(2)Dislike(1)
 66. Za mostar

  Nije mi baš usput doć u Grude i prisustvovat njihovim molitvama, zato i pitam.
  Ali potrudit ću se i akasto otić.
  I ne pametkujem nego pitam.

  Like(0)Dislike(0)
 67. Bravo Mostar ja uporno svojim komentarima želim isprovocirati takve komentare jer većina djeli takvo mišljenje samo što je ta većina tiha, a ovi su popovci puno agresivniji po uzodu na svog miljenika.

  Like(2)Dislike(0)
 68. Za Gola istina

  Na koga misliš kad napišeš “popovci”, na sve zaređene svećenike ili samo želiš vrijeđati.
  Znaš li uopće od kud potječe riječ pop i na koga se odnosi?

  Like(0)Dislike(0)
 69. Miki ja sam dobar sa ovim urednikom portala i moj je zadatak da upalim vatru a što se tiče župe Grude meni je svejedno ko će biti na župi samo neka je franjevac.

  Like(0)Dislike(0)
 70. Kakve veze to ima koji su svećenici na župi, pa nisu vam već godinama franjevci. Samo nose habite.
  A imali ste i onog biskupa koji uopće nije katolik. Kakve to veze ima, bitno da nosi mitru i šćap.

  Like(1)Dislike(0)
 71. Svi na misu u moju Tihaljinu kod fra Branimira pa poslusajte kako covik govori glazba za usi melem za dusu krizma je bila svecano lijepa a dan poslije Prva sv pricest prelijepo svecano sve zasluga fra Branimira i casni sestara koje su se potrudile oko nase djecice.

  Like(4)Dislike(0)
 72. U tihaljini je bilo mnogo komunista a ne znam danas ima li ih koliko.

  Like(0)Dislike(1)
 73. Za mostar, aj budi pošten pa nam ispripovjedaj od koje župe je otac Biskup formirao još 4 župe u Mostaru? Od Katedrale ili sv. Petra i Pavla?
  Kad ovi pustipratri pomru, a skoro će, najbolje da sami preuzmete župe i prangijate po svome.

  Like(0)Dislike(0)
 74. Zar popvi i biskupi ne umiru ili oni možda nešto drugo.

  Like(1)Dislike(0)
 75. Umrijet će, biseru anonimni, ali pošto su to katokički biskupi i svećenici, već 2000 godina imaju svoje nasljednike.
  A ova nekatolička grudskočapljinska sekta nema.
  Možda ih naslijedi fra Mara čapljinska, ona i pričešćuje i pare skuplja od mutavog naroda.
  Ako ne vjeruješ, provjeri.
  Najbolje se predstavi ko njemački umirovljenik, paš vidit kako fra Mara i ostali obrađuju.
  Uzet će ti dok si reko “pustipratar”.

  Like(0)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.