FOTO: Božićna priredba učenika i profesora Srednje škole A. B. Šimića iz Gruda

U kino dvorani u Grudama održana je „Božićna priredba“ u organizaciji grudskih srednjoškolaca i njihovih profesora.

Nakon uvodnih riječi voditelja uslijedio je nastup školskog zbora na čelu s prof. Antonijom Ivandić, koji su pjesmama duhovnog, zabavnog i božićnog karaktera uveli sve prisutne gledatelje u ovu prekrasnu predbožićnu večer. U programu je nastupilo i nekoliko solo pjevača.

Članovi dramske sekcije Srednje škole A. B. Šimića iz Gruda na čelu s prof. Ankicom Boban i Jakicom Pandžić izveli su dvije predstave.

U prvoj predstavu pod nazivom “12 i 5” radi se o poslovnom čovjeku koji sanja da stoji u redu za Božji sud, zajedno s ljudima koji su kroz život većinom činili loša djela. Svaki čovjek išao je „kod Boga“ i vraćao se kajući se za svoje grijehe koje je uradio. Poslovni čovjek je tu glavni glumac koji je sve njih posmatrao. Tu su bile uloge od psovača, do gatara, prostitutki, doktora i žena koji su vršili abortuse, žena koja je vjerovala u horoskope, koja se udala za krivog čovjeka… Kasnije taj čovjek zapravo u snu shvati kakav je kroz život bio, te se kaje zbog toga i zove svoje najmilije da mu oproste.

Prepuna kino dvorana mogla je izvući pouku iz ove predstave, a to je da se kroz život čine dobra djela, da nam je savjest uvijek čista i da nikome ne bi trebali činiti nešto loše.

Na samom koncu večeri svim prisutnima obratio se prof. Mladen Leko, ravnatelj Srednje škole, koji je od srca zahvalio svima koji su sudjelovali u pripremanju ovog programa i poželio čestit Božić i sretnu Novu 2016. godinu.

Učenici, kao i profesori voditelji sekcija Srednje škole, izdvojili su svoje dragocjeno vrijeme i uložili ogroman trud u organizaciji ove priredbe da se ostvari na najbolji mogući način, na čemu im je to i uspjelo. U nastavku uživajte u fotografijama…

DSC_0004 DSC_0010 DSC_0012 DSC_0015 DSC_0016 DSC_0022 DSC_0024 DSC_0027 DSC_0032 DSC_0035 DSC_0038 DSC_0044 DSC_0054 DSC_0063 DSC_0065 DSC_0073 DSC_0076 DSC_0079 DSC_0082 DSC_0090

grude-online.info

3 komentara

 1. Bravo za gledatelje, konačno je kino dvorana bila puna. Bravo i za učenike i nihove profesore, jer samo onaj tko je prošao kroz probe i vježbanje zna koliko je truda uloženo u takvu “malu” predstavu. Bravo za sve i za gospodina ravnatelja, jer je konačno oslobodio svoje ja i postao ono što on doista jeste, uz sve svoje mane, on je stvarno vrhunski profesor HR jezika.

  Like(5)Dislike(2)
 2. Svaka cast!

  Like(2)Dislike(1)
 3. Divota gledati!
  Samo naprijed!
  Uz Vas je Bog i Hrvatsa!
  Na mlađima svijet ostaje!

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.