FOTO: Dječja skupina KUD-a iz Ružića sudjelovala na večeri folklora u Bjelovaru

Dječja skupina HKUD „Sv. Ivan Krstitelj“ iz Ružića ovog vikenda sudjelovala je na večeri folklora „O jesenske duge noći“ u organizaciji KUD-a Palična iz Severina kod Bjelovara.

Manifestacija je okupila nekoliko folklornih društava i tamburaških sastava. U sklopu susreta postavljena je i Etno izložba predmeta koji su se nekada upotrebljavali u Severinu.

Dječja skupina iz Ružića predstavila se tradicionalnim dječjim igrama i dječjim pjesmicama, kao i spletom kola od nekoliko plesova iz Zapadne Hercegovine. A sve to uz pratnju svirača i ružićkih gangaša.

Prepunom dvoranom orio se glasni pljesak gledatelja koji su uživali u predivnim izvedbama folkloraša i pjesama tamburaških orkestara. Na kraju programa domaćini i gosti razmijenili su poklone, a nakon toga nastavljeno je druženje uz tamburaše do kasno u noć.

Društvo je na put krenulo u subotu jutro, gdje su bili primljeni kod domaćina iz KUD-a Palična. U večernjim satima održana je folklorna večer, a nedjelja je bila određena za obilazak grada Bjelovara, nakon čega je uslijedio povratak prema Hercegovini.

U nastavku pogledajte nekoliko fotografija…

DSC_0171 DSC_0184 DSC_0191 DSC_0194 DSC_0246 DSC_0261 DSC_0276 DSC_0289 DSC_0304 DSC_0309 DSC_0322 DSC_0377

1 komentar

  1. bravooo

    Like(1)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.