FOTO: Gruđani na Velikom Vranu

Protekli vikend grupa prijatelja iz Posušja, Gruda i Sarajeva odlučila se za uspon na Veliki Vran. Dan za uspon idealan, sunčan, topao, čak za ovo godišnje doba i pretopao. Uspon je započeo sa sjeverno-istočne strane Vrana, s ceste prema Kedžari (tri km od motela Hajdučkih Vrleti).

Staza se lagano diže, da bi ulaskom u stogodišnju bukovu šumu postala još uzbrditija i zahtjevnija. Nakon sat vremena dolazimo do kamene lokve/bunara na visini od 1625 m n/v.  Nastavkom daljnjeg uspona staza je nešto lakša, na nekoliko mjesta u dolinama nailazimo na zaostali snijeg, koji nam je mjestimično skrivao markacije na staze. Uz još nekoliko pauza i hlađenja gojzerica u snijegu, konačno stižemo na vrh Veliki Vran, piše blidinje.net.

Upisujemo se u knjigu utisaka uz zajedničko fotografiranje, ostajemo pola sata uživajući u pogledima na tri jezera (Blidinjsko, Ramsko i Buško), zatim pogledom na bijelu „kraljicu“ planina Čvrsnicu i ostale ljepote Dugog polja … slika za pamćenje. Pod utiscima i impresijama doživljenog, nastavljamo spust južnom stranom u pravcu motela Hajdučkih Vrleti, do kojeg stižemo za dva sata. Za ovaj uspjeh, počastili smo se „purom i lučenicom“ kod Jole!

planinarenje 1 (1) planinarenje 1 (2)planinarenje 1 (3) planinarenje 1 (4) planinarenje 1 (5) planinarenje 1 (6) planinarenje 1 (7) planinarenje 1 (8) planinarenje 1 (9) planinarenje 1 (10) planinarenje 1 (11)

Blidinje.NET

5 komentara

 1. ma kojem vranu to je na maliču.

  Like(1)Dislike(0)
 2. Plisko moj – viđe li ovu zmiju u srid svibnju na ovoj n. visini. Neobično, Čudno, Fenomenalno. Pa ga ti sidni na panj.

  Like(0)Dislike(0)
 3. Jake vijesti.
  Poslat ću i ja kad se popnem na Bijakovu u iduću subotu koga to briga što neko privatno po brdima i planinama hoda.

  Like(2)Dislike(1)
 4. ja cu poslati kad se popnem na susjedu 🙂

  Like(2)Dislike(0)
 5. Zagrebacki Grudanin

  Jako lijepo bravo Gruđani.
  Pitanje gdje je dobra pura i lučnica na Blidinjama?

  Like(0)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.