FOTO: Gruđanin u Njemačkoj svjedočio jučerašnjem napadu mačetom

Novi napad dogodio se jučer u Njemačkoj.

Muškarac je mačetom napadao ljude po gradu Reutlingenu. Ubio je jednu ženu, a dvije osobe je ozlijedio. Napadač je 21-godišnji azilant iz Sirije. Otprije je poznat policiji.

Kako javlja Bild, muškarac je žrtve napao na autobusnoj stanici u blizini restorana u kojem se prodaje kebab. Izvadio je mačetu i počeo mahati prema ljudima. Ženu je ubio, a zasad nije poznato koliko su teške ozljede dviju osoba koje je zarezao mačetom. Ubijena žena navodno je radila u restoranu kao čistačica. Bila je trudna. Ozlijeđeni su muškarac u dobi od 22 godine i još jedna žena.

Na mjestu napada nalazio se velik broj ljudi koji su odmah počeli bježati u panici.

U blizini napada nalazio se i jedan Gruđanin koji je s društvom krenuo u restoran blizu autobusne stanice.

“Muškarac je izvadio mačetu i počeo mahati prema prolaznicima. Svi prisutni na tom mjestu dali su se odmah u panični bijeg. Trčao je čak i za policijskim automobilom. Bio je potpuno lud i izvan sebe. U tom trenutku vozač u BMW-u stisnuo je gas i oborio napadača, te spriječio još veću tragediju. Ostao je ležati na cesti i nije se micao”, kazao je za Grude Online jedan Gruđanin, koji nam je poslao nekoliko fotografija.

IMG-20160725-WA0006 IMG-20160725-WA0007 IMG-20160725-WA0008
Za volanom BMW-a bio je sin ubijene žene, 22-godišnji Fatih. Ubojicu je potom privela policija. Zasad nema indikacija da se radi o terorističkom napadu.

Stuttgarter Zeitung javlja da je ubojica upao u restoran mašući mačetom. Navodno su i žrtve i ubojica radili u istom restoranu, a s ubijenom ženom se navodno prije napada posvađao na ulici.

Jedan od kolega opisuje ubojicu kao prijateljskog čovjeka koji je u Njemačku došao prije pola godine iz Sirije. Navodno je u ženu koju je ubio bio zaljubljen.

Nihat Yildrim, vlasnik restorana, kazao je da ubojicu poznaje već nekoliko tjedana. Prijavio se za posao u restoranu i ostavio odličan dojam.

4 komentara

 1. Ovo je tek početak. Biti će vatreno u Evropi uskoro!

  Like(5)Dislike(1)
 2. Mađarska je ispala NAJPAMETNIJA U EUROPI

  Like(6)Dislike(1)
 3. Mađarska ima najpametnijeg državnika u Europi. A Merkelica neka šalje stručnjake u Siriju pa da malo poduče taj narod, a ne da islamizira Europu!

  Like(3)Dislike(0)
 4. I sad ce jos ispast da ovo nije teroristicki napad .

  Like(2)Dislike(0)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.