FOTO: Grude odjekivale franjevačkom radosti

Pod nazivom „Zajedno u Kristu“ jučer je u gradskoj sportskoj dvorani Bili Brig u Grudama u organizaciji Frame Ružići održana sportsko-zabavna manifestacija humanitarnog karaktera.

Program je započeo uvodnim pozdravom područnog duhovnog asistenta, fra Slavena Brekala, koji je blagoslovio ovo druženje. Nakon nogometnog umijeća koji su pokazali framaši, i cure su se iskazale i pokazale svoj nogometni talent.  Poseban dio programa bila je nogometna utakmica duhovnih asistenata protiv framaša iz mjesnih bratstava u kojoj su pobjednici bili duhovni asistenti.

U glazbenom dijelu programa nastupili su framaši iz Čerina i Širokog Brijega, kao i klapa Bratovština.

Nogometne utakmice odigralo je 14 Frama, a u finalu su se sastali Drinovci i Veljaci. Titula pobjednika prvog humanitarnog turnira Frame Hercegovina pripala je framašima iz Drinovaca. Pehar za pobjedničku ekipu uručio je Srećko Mikulić, pomoćnik načelnika općine Grude Ljube Grizelja.

Nakon finalne utakmica uslijedila je prijateljska nogometna utakmica između pobjednika turnira, Frame Drinovci i ekipe iz Majčinog sela. Pobjedu je odnijela ekipa Majčina sela.

Na samom kraju, uslijedili su podravi domaćina i dodjela zahvalnica, kao i pozdravi područne predsjednice Frame Hercegovina Josipe Matić. Nakon dodjele zahvalnica uslijedilo je bratsko zajedništvo u koncertu duhovnih pjesama. Grude su toga dana odjekivale pravom franjevačkom radosti.

Ružićki framaši, kao i framaši iz ostalih Frama s područja cijele Hercegovine prodavali su palačinke, kokice i ulaznice, a framaši iz Čerina imali su štand s raznim poslasticama.

Na ovoj sportskoj-zabavnoj manifestaciji prikupljeno je 4000 KM. Sav prihod od prodaje navedenih stvari bit će uručen ustanovi za odgoj i skrb djece i mladeži u Međugorju, Majčino selo.

„Primamo upravo kada dajemo“ riječi su sv. Franje koji nas iz dana u dan potiče da činimo i radimo lijepe i dobre stvari. Ovom manifestacijom, i našim zajedničkim snagama pomogli smo potrebitima, poručili su organizatori.

Frama koje su sudjelovale na ovoj manifestaciji su: Drinovci, Posuški Gradac, Klobuk, Gradnići, Mostar, Čerin, Humac, Široki Brijeg, Bukovica, Tihaljina, Posušje, Veljaci, Međugorje, Čitluk, Seonica, Gorica Sovići  i domaćini Ružići.

Ovo ne bismo mogli organizirati bez pomoći dobrih ljudi velika srca, a to su: Općina Grude, Violeta Grude, Antonio Trade Grude, Motel Kiwi, Agrokor, Delux Grude, Bili Brig, Liquivex, Cerno Planinić d.o.o Ljubuški, Grafičke usluge Prograf Grude, Trgovina San Ružići, Žulj Trade Grude, caffe bar Viktoria Grude, pri čemu im ovim putem još jednom zahvaljujemo“, dodali su za kraj.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

grude-online.info

6 komentara

 1. Bravo za organizatore ! Bog vas sve blagoslovio, čuvao i pratio u životu. Hvala svim sudionicima.

  Like(16)Dislike(0)
 2. Svaka čast bilo je jako lijepo! Živila Frama Hercegovina!!! ?

  Like(12)Dislike(0)
 3. NIgdje nepiše za što su se skupljali novci, samo piše da je humanitarnog karaktera?

  Like(4)Dislike(0)
 4. Evo vidim da piše sad za što su se novci skupljali. Jako lijepo. Idući put za Udrugu Marija Naša nada, koliko čujem i oni su u jako lošem financijskom stanju.

  Like(7)Dislike(0)
 5. 1

  Like(0)Dislike(2)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.