FOTO: Grudski maturanti darovali 31 dozu krvi

Tradicionalna akcija dobrovoljnog darivanja krvi za maturante danas je uspješno realizirana u prostorijama Srednje škole A. B. Šimića u Grudama.

Specifičnost ove akcije je lijep odaziv maturanata od kojih, na žalost, nisu svi uspjeli darovati krv iz objektivnih razloga, stoga ih iz Crvenog križa Grude ohrabruju da to pokušaju učiniti idući put.

Za današnje darivanje krvi prijavilo se 45 maturanata, od kojih je krv dalo 31. Većina srednjoškolaca krv je dalo prvi put, a kao i uvijek do sada, za darovatelje je organizirano druženje uz slatkiše, čokoladu i sokove.

„Razmišljao sam dosta o tome, zašto mi zapravo darujemo krvi i došao sam do sljedećega, a to je: Krv je najdragocijenija stvari koju možemo darovati i samim tim spasiti nečiji život. Darivanjem krvi ukazujemo na našu humanost i pomoć onima koja je napotrebnije. Osjećam se prezadovoljno i odlično. Moje kolege, kao i ja, savjesno smo pristupili zadatku i bez greške obavili svoj posao. Kad god bude akcija dobrovoljnog darivanja krvi, ja ću se odazvati“ kazao je Nikola Ćorluka za Grude Online.

Ovo je još jedna akcija u nizu koji je uspješno proveo Crveni križ Grude u suradnji s Odjelom za Transfuziologiju SKB Mostar. Ovim putem djelatnici iz Crvenog križa Grude zahvaljuju se svim darovateljima krvi, a posebno onima koja je ovo bilo prvi put.

Darivanjem krvi pomažemo spasiti život unesrećenih i ozdravljenje teško bolesnih. Darivanjem krvi darujemo nešto i sebi: dobar osjećaj što činimo dobro djelo, a cilj ovakvih akcije je da krv uvijek čeka pacijenta, a ne da pacijent čeka krv.

„Ako spasite jedan život spasili ste cijeli svijet – ova rečenica vodi našu obitelj pod nazivom ‘dobrovoljni darivatelji krvi’ u koju sam i ja ušla prvim darivanjem svoje krvi u rujnu. Sam proces traje nekoliko minuta, no nakon tih par minuta i napunjene vrećice krvi, osjećaj duševne ispunjenosti i zadovoljstvo traje puno duže. S uspješno darovanom krvlju mene je ispunio jedan lijepi osjećaj s pitanjem jesam li i ja danas pomogla ozdravljenju jedne osobe, meni možda nepoznate. U tom trenutku sam donijela čvrstu odluku da ću se nastaviti redovito odazivati na svako dobrovoljno darivarivanje krvi, a isto to preporučila bih i svima koji su u mogućnosti“, poručila je učenica iz Srednje škole A. B. Šimića Grude.

 

DSC_0008 DSC_0016 DSC_0018 DSC_0024 DSC_0027 DSC_0029 DSC_0031 DSC_0032 DSC_0034 DSC_0035 DSC_0036 DSC_0039 DSC_0042 DSC_0043 DSC_0044

grude-online.info

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.