FOTO: Grudski maturanti darovali 36 doza krvi

Tradicionalna akcija dobrovoljnog darivanja krvi za maturante danas je uspješno realizirana u prostorijama Srednje škole A. B. Šimića u Grudama.

Za današnje darivanje krvi prijavljeno je 46 maturanata, od kojih je krv dalo 36. Bilo je tu još mnogo maturanata koji su htjeli darovati krvi, ali nisu mogli iz objektivnih razloga, stoga ih iz Crvenog križa Grude ohrabruju da to pokušaju učiniti idući put.

Većina srednjoškolaca krv je dalo prvi put, a kao i uvijek do sada, za darovatelje je organizirano druženje uz slatkiše, čokoladu i sokove.

Nakon ovog humanog čina, 36 učenika osjećalo se ispunjeno i zadovoljno jer su na neki način pomogli onima kojima je to potrebno. Darivanjem krvi pomažemo spasiti život unesrećenih i ozdravljenje teško bolesnih. Darivanjem krvi darujemo nešto i sebi: dobar osjećaj što činimo dobro djelo.

Ovo je još jedna akcija u nizu koji je uspješno proveo Crveni križ Grude u suradnji s Odjelom za Transfuziologiju SKB Mostar.

Ovim putem iz Crvenog križa Grude zahvaljuju se svim darovateljima krvi, te najavljuju iduću akciju dobrovoljnog darivanja krvi za sve žitelje općine Grude koja će se održati u mjesecu travnju.

DSC_0001 DSC_0006 DSC_0011 DSC_0013 DSC_0016 DSC_0020 DSC_0025 DSC_0029

grude-online.info

5 komentara

 1. Viktorova nevalja za divenica!!!

  Like(2)Dislike(2)
 2. cukul zmaj

  Like(0)Dislike(0)
 3. daju krv samo da ne moraju sutra u skolu, nema tu humanosti ni gram…

  sramota

  Like(0)Dislike(9)
 4. dao bi i ja pošto imam radničku krv ali sam malokrvan

  Like(0)Dislike(0)
 5. u mene je radnička krv samo što sam malokrvan pa nemogu donirat

  Like(0)Dislike(1)

Napiši Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.